Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με αισθήματα της κατ΄ άνθρωπον λύπης αγγέλει την εν Κυρίω κοίμηση της Οσιολογιωτάτης Μοναχής Χριστοφόρας της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας, της Μουσικοδιδασκάλου.
Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Μοναχής θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στις 18:00 μ.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Το σκήνωμα της θα ευρίσκεται προς προσκύνηση από τις 18:00 σήμερα το απόγευμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας, όπου το βράδυ στις 22:00 μ.μ. θα ψαλεί η Παννυχίδα της Εξοδίου Ακολουθίας κατά την τάξη των Μοναχών και το πρωί στις 07:00 θα τελεσθεί Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Χριστοφόρας Μοναχής
Η Μοναχή Χριστοφόρα η Μουσικοδιδάσκαλος (κατά κόσμον Μαρία Ροζοπούλου) γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής στις 25 Δεκεμβρίου 1933. Η μητέρα της Ειρήνη εκοιμήθη όταν η Γερόντισσα ήταν 2 ετών. Την ανατροφή της ανέλαβε η γιαγιά της Βαρβάρα έως της κοιμήσεώς της όταν η Γερόντισσα ήταν 12 ετών.
Μετά την κοίμηση της γιαγιάς της και με τη βοήθεια των κατηχητριών της ενορίας του Αγίου Νικολάου Νικαίας μετέβη στη νήσο Ρόδο στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Βασιλόπαις Μαρία».
Με τη βοήθεια του Μακαριστού Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος συνέχισε τις σπουδές της στο Γυμνάσιο μια και τα παιδιά του ιδρύματος δεν επιτρεπόταν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Όμως η αγάπη της για τα γράμματα και η διακονία της αλληλογραφίας στον Επίσκοπο που την αγαπούσε τον έκαναν να μεσολαβήσει και να της επιτραπούν οι σπουδές.
Η Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Ρόδου K. Λαμπαδαρίου της έκανε αφιλοκερδώς μαθήματα πιάνου αναγνωρίζοντας το ταλέντο που είχε στη μουσική και όταν πήρε το πτυχίο του πιάνου μετέβη στην Αθήνα όπου φιλοξενήθηκε σε 2 σπίτια καλών Χριστιανών και πήρε το πτυχίο της θεωρίας. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.
Από το 1949 έως το 1965 διετέλεσε Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης του Ορφανοτροφείου.
Επέστρεψε στη Ρόδο έχοντας υποβάλει αιτήσεις για διορισμούς και πέρασε με υποτροφία.
Από το 1965 έως και το 1985 διέμενε στην Αδελφότητα Μητρός Ηγαπημένου της Ρόδου και εντάχθηκε ως δόκιμη στη Μονή της Πάτμου.
Στις 25 Αυγούστου του 1965 εκάρη ρασοφόρος από τον τότε Πνευματικό της πατέρα και μετέπειτα Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πάτμου στο Παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου μυστικά και με δανεικό ράσο. Ο Όσιος Αμφιλόχιος της έδωσε το όνομα Χριστοφόρα λόγω της διακονίας της στο Κάθισμα του Χριστού Πάτμου.
Για 35 χρόνια στη Ρόδο ήταν υπεύθυνη των Κατηχητικών Σχολείων και διοργάνωνε Χορωδίες με μεγάλη επιτυχία. Τα κατηχητικά της σχολεία είχαν 600 ενεργούς μαθητές.
Υπηρέτησε το Καζούλειο Γυμνάσιο Θηλέων Ρόδου έως το 1975.
Από το 1976 έως το 1986 ήταν αποσπασμένη στην Ακαδημία Ρόδου.
Το 1986 μετετέθη στην Άμφισσα.
Το 1988 έως της συνταξιοδοτήσεώς της το 1992 υπηρέτησε τα χωριά Μαλεσίνα, Μαρτίνο και Αταλάντη.
Το έτος 1985 και για τρία χρόνια μόνασε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, όπου και με την ευλογία παρότρυνση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, (τότε Μητροπολίτου Θηβών), μετεγκαταστάθηκε μαζί με την Αδελφή Θεολογία και την τότε Γερόντισσα Συγκλητική στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας.
Η μεγαλοσχημία της έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1992 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας από τον τότε Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και σημερινό Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδας π. Ιγνάτιο Σάπιο.
Η Γερόντισσα Χριστοφόρα διακρινόταν για την ευγένειά της αλλά και για την αγάπη της στα παιδιά.
Ας είναι η μνήμη της αιωνία!
ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ;