O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη, προτείνει να τροποποιηθεί η ΥΑ για τη συνδεδεμένη βάμβακος.
Παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή :
« Έχοντας έρθει σε επαφή τόσο με τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Φθιώτιδας όσο και με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που είχαμε την φετινή χρονιά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η ελάχιστη απόδοση σε σπόρο βάμβακος ανά νομό, όπως την ορίζει η ΥΑ για το 2023, είναι πολύ υψηλή και δύσκολο να επιτευχθεί.
Συγκεκριμένα, για το νομό μου από τα 241 kg/στρέμμα (που ήταν πέρυσι η ελάχιστη δηλωθείσα ποσότητα για το δικαίωμα συνδεδεμένης) φέτος βάσει της νέας ΥΑ ορίζονται τα 304 kg/στρέμμα. Γνωρίζω ότι τα κιλά αυτά υπολογίζονται με βάση τον μέσο όρο παραγωγής τω τελευταίων ετών. Η απόδοση όμως αυτή γίνεται αντιληπτό ότι για την φετινή χρονιά δύσκολα θα επιτευχθεί από τους αγρότες και θα έχει ως συνέπεια την δημιουργία νέων οικονομικών προβλημάτων και δυσχερειών.
Θα ήθελα να προτείνω, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, να γίνει τροποποίηση της ΥΑ μειώνοντας τα κιλά, τουλάχιστον κατά 30%. Η αντιμετώπιση της πραγματικότητας με ρεαλισμό θα δώσει λύση και την ευκαιρία στους παραγωγούς να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν».

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.