Το τσίπουρο για τους Έλληνες είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Ξεκινώντας από το σταφύλι, από τη φροντίδα που του δίνουμε ένα ολόκληρο χρόνο, για να φθάσουμε στην πιο μεγάλη του στιγμή. Στο βράσιμο. Είναι η στιγμή που σταγόνα σταγόνα από το αποστακτήριο θα αρχίσει να τρέχει καθαρό, να γεμίζει τα ποτήρια μας και τις καρδιές μας. Είναι το ποτό της χαράς, της γιορτής, της συντροφιάς και κάποιες φορές…της μοναξιάς.
Η ιεροτελεστία της απόσταξης, βαθιά ριζωμένη και αυτή στις παραδόσεις του τόπου μας, καταφέρνει να ενώνει ακόμα και σήμερα, μικρές ή μεγαλύτερες παρέες σε μια αυθεντική φθινοπωρινή γιορτή.
Την τιμητική του είχε σήμερα το Ροβολιάρι, όπου γύρω από το καζάνι συγγενείς και φίλοι, έστρωσαν τραπέζι, έπιασαν το τραγούδι και υποδέχθηκαν τις καινούριες σταγόνες της χαράς. Στο Ροβολιάρι βρέθηκαν μετά από πρόσκληση του προέδρου του χωριού Γιώργου Ζιαγκοβά, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και ο αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος.
Δείτε εικόνες από πανέμορφο ορεινό Ροβολιάρι