Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    202601181436415703 | Lamianow.gr
    Πρέσπες: Έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο 2300 αργυροεπελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών το 2022
    dolofonia scaled 1 | Lamianow.gr
    Αιτωλοακαρνανία: «Μετανιωμένος» δηλώνει ο 44χρονος που σκότωσε τον κοινοτάρχη – Απολογείται την Τετάρτη, αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις
    or1 | Lamianow.gr
    Ταΰγετος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 4 ορειβατών – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης
    dimitriadis | Lamianow.gr
    Ο σύλλογος για παιδιά με καρκίνο «Η Πίστη» τίμησε τον Γρηγόρη Δημητριάδη για τη συνεισφορά του (photos)
    InShot 20260111 002002801 | Lamianow.gr
    Ένα ταξίδι στην Ελλάδα σε 150 δευτερόλεπτα (βίντεο)
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    senegal 230900 | Lamianow.gr
    Απίστευτη εξέλιξη στον τελικό: Η Σενεγάλη έφυγε από το γήπεδο μετά το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Μαρόκο! (Vid)
    jovic rota1 | Lamianow.gr
    Τον σκόρπισε! H ΑΕΚ 4-0 τον Παναθηναϊκό με “δαιμονισμένο” Γιοβιτς
    SSS | Lamianow.gr
    «Έσπασε το ρόδι» στο «σπίτι» της η ΑΕΛ
    thira | Lamianow.gr
    Η στιγμή που κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν πάνω σε παίκτρια κατά τη διάρκεια του Άρης-ΑΟ Θήρας, δείτε βίντεο
    nan | Lamianow.gr
    Ο Κέντρικ Ναν έμεινε εκτός του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και είναι αμφίβολος ενόψει «διαβολοβδομάδας» στη Euroleague
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Φθιώτιδα : Ηχηρό “καμπανάκι” του Ιατρικού Συλλόγου για το ενδεχόμενο ενός 4ου κύματος κορωνοϊού

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φθιώτιδα : Ηχηρό “καμπανάκι” του Ιατρικού Συλλόγου για το ενδεχόμενο ενός 4ου κύματος κορωνοϊού

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Σεπ 23, 2021 @ 18:05
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Έκδηλη είναι η ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για το ενδεχόμενο ενός 4ου κύματος κορωνοϊού στην χώρα μας. Οι ανησυχίες οφείλονται στην αντιμετώπιση της κατάστασης με αφορμή την μείωση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας…

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ COVID 19.

O Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας , ανήσυχος για ένα πιθανό τέταρτο επιδημικό κύμα covid 19 σε εθνικό και τοπικό επίπεδο , παρακολουθεί και ενημερώνεται για το επιχειρησιακό σχέδιο και τις ενέργειες της διοίκησης του Γ.Ν. Λαμίας αλλά και της 5ης ΥΠΕ , συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα και καταγράφοντας τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες των συναδέλφων νοσοκομειακών ιατρών , σε μια προσπάθεια να σχηματίσει μία όσο το δυνατό πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα του υγειονομικού χάρτη στο νομό μας, κυρίως σε ότι αφορά το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας .

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Προσφάτως , το Δ.Σ του ΙΣΦ είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Γ.Ν.Λαμίας προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Νοσοκομείου μας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ,η οποία έγινε σε ένα πολύ καλό και παραγωγικό κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων .

Έχοντας κατά συνέπεια μία αντικειμενική εικόνα της κατάστασης ο ΙΣΦ , με γνώμονα τη διασφάλιση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας στη Φθιώτιδα , προέβη στις ακόλουθες διαπιστώσεις , οι οποίες ομόφωνα ψηφίστηκαν στο πρόσφατο Διοικητικό του Συμβούλιο και τις οποίες κοινοποιεί με το σημερινό Δελτίο Τύπου.

Στο Γ.Ν. Λαμίας , όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία της επικράτειας , παρατηρούνται ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικόείτε λόγω αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων , είτε λόγω παραιτήσεων συναδέλφων . Οι ελλείψεις αυτές αυξηθήκαν και λόγω της υποχρεωτικής αποχώρησης και αναστολής εργασίας των ιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως και τώρα.

Ευτυχώς, στο Γ.Ν. Λαμίας οι συνάδελφοι που υποχρεώθηκαν σε αναστολή εργασίας ήταν λίγοι, ωστόσο η απουσία τους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και οι υπηρεσίες τους αυτή την περίοδο θα ήταν πολύτιμες . Παράλληλα , είναι πλέον ξεκάθαρο , πως η αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν σε ιατρικό προσωπικό είναι ιδιαιτέρως δύσκολη να επιτευχθεί , παρά τις όποιες προσπάθειες μπορεί να καταβάλει η διοίκηση του Νοσοκομείου , εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος υγειονομικών για ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε ορισμένα μάλιστα νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου, όπως το αναισθησιολογικό τμήμα , το ακτινολογικό , το τμήμα επειγόντων περιστατικών , η πτέρυγα νοσηλείας covid,η ΜΕΘ, η πνευμονολογική και η παθολογική κλινική , οι ελλείψεις αυτές ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στη γενικότερη εύρυθμη λειτουργεία του Νοσοκομείου καθώς και των υπολοίπων κλινικών.

Ιδιαιτέρως προβληματίζει επίσης ,η σωματική , ψυχική και επιστημονική κόπωση των συναδέλφων , οι οποίοι μετά από μία μακρά περίοδο μάχης με τον covid 19, καλούνται να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους χωρίς ανάπαυλα , χωρίς ενισχύσεις , με περισσότερες υποχρεώσεις ( κάλυψη πτέρυγας covid, κάλυψη ΜΕΘ covid , διακομιδές ασθενών ,κάλυψη εμβολιαστικού κέντρου) , περισσότερες εφημερίες αν χρειαστεί , πλην όμως, λιγότεροι αριθμητικά . Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η προσέλευση ασθενών και συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο της Λαμίας , είτε για επείγοντα είτε για χρόνια προβλήματα υγείας δείχνει να αυξάνεται καθημερινά , ενώ ταυτόχρονα καλείται να παίξει κομβικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο περιφέρειας ως Νοσοκομείο αναφοράς πρακτικά .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας κατόπιν των ανωτέρω διαπιστώσεων :

Απευθύνει έκκληση στην επίσημη πολιτεία , στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στην διοίκηση της 5ης ΥΠΕ , να στηρίξουν άμεσα το Νοσοκομείο της πόλης μας , τη διοίκηση και το διοικητικό του συμβούλιο, με κάθε δυνατό τρόπο , χωρίς καμία καθυστέρηση , στην προσπάθεια κάλυψης των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . Τούτο μπορεί να γίνει πρωτίστως με προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ με επείγουσες διαδικασίες , σε αριθμό που να υπερκαλύπτει τις μέχρι τώρα αποχωρήσεις και παραιτήσεις , αλλά και με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από όμορα Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας της υγειονομικής περιφέρειας αντίστοιχων ειδικοτήτων με τα τμήματα που εμφανίζουν ελλείψεις .

Καλεί τους πολιτικούς – βουλευτές της Φθιώτιδας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και να εξαντλήσουν κάθε δυνατή επιρροή σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο, προκειμένου να καταφέρουμε να θωρακίσουμε επαρκώς το Νοσοκομείο μας , ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν το επόμενο διάστημα .

Καλεί την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμίας και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας, να συμβάλλουν και να βοηθήσουν με κάθε μέσο στα ανωτέρω , γνωρίζοντας πως η δημόσια Υγεία των πολιτών της Φθιώτιδας και της Λαμίας είναι και οφείλει να είναι απόλυτη προτεραιότητα .

Απευθύνει τέλος κάλεσμα σε όλα τα μέλη του, ιατρούς της Φθιώτιδας , να συνδράμουν εθελοντικά , αν αυτό καταστεί αναγκαίο τους επόμενους δύσκολους μήνες, τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στο Γ.Ν. Λαμίας , αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά περίτρανα την ομοψυχία στο ιατρικό σώμα και την ηθική δέσμευση όλων μας στο αγαθό της Υγείας .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΛΙΛΙΑΝ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article tsip 1 | Lamianow.gr Το αντίο του Τσίπρα στη Μέρκελ – Η εξομολόγηση και το δείπνο σε ψαροταβέρνα του Πειραιά
Next Article MyHealthApp2 Grab | Lamianow.gr MyHealth app: Και ψηφιακά η έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων – Η διαδικασία
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
5°C
Lamia
light rain
5° _ 4°
91%
2 km/h
Δε
5 °C
Τρ
5 °C
Τε
4 °C
Πε
6 °C
Πα
6 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

ektos | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : Με παράδοση, συγκίνηση και ενότητα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών «Ο Μέγας Αλέξανδρος» (Φώτο)

thanos 2 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθιώτιδα : Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και χιόνια τις επόμενες ώρες – τι προβλέπεται για την Λαμία και τις άλλες περιοχές (χάρτες πρόβλεψης)

photo 17687636132011166403321042784097 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στη Στυλίδα (Φώτο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης