Σχεδόν 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο από το γαλλικό υπερπόντιο έδαφος της Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε ο νομάρχης του νησιού.
Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο νομάρχης είπε: «Νομίζω ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες νεκροί, ίσως πλησιάσουμε τους 1.000, ακόμη και τις χιλιάδες… με δεδομένο πόσo βίαιο ήταν το γεγονός».
Είπε ότι επί του παρόντος είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να υπάρξει ακριβής αριθμός.
Οι αξιωματούχοι είχαν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 11 θανάτους στη Μαγιότ, αλλά δήλωσαν ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να γίνει ακριβής καταμέτρηση των νεκρών και των τραυματιών.
Νοσοκομείο στη Μαγιότ ανέφερε πάντως ότι εννέα άνθρωποι βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 246 τραυματίστηκαν.
Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε τα νησιά εδώ και έναν αιώνα.
protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.