«Φοβήθηκα! Βλέπω κάθε μέρα στην τηλεόραση ότι ο άλλος μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς και τη σιδέρωσε» – Τα λόγια του κατηγορούμενου για την δολοφονία 52χρονου στην Κόρινθο

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
5 Min Read

Ο ένας από τους δικηγόρους του 35χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του 52χρονου Ρομά στον Σολομό Κορινθίας, περιγράφει στο newsit.gr πως έγιναν όλα στον Σολομό Κορινθίας σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πελάτης του στον ανακριτή. Ο 35χρονος αφέθηκε την Πέμπτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους προκαλώντας την οργή των συγγενών του 52χρονου.

-Advertisement-

Ο δικηγόρος του Βασίλης Γαρούφης, μιλάει στο newsit.gr και εξηγεί ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να αφαιρέσει την ζωή του 52χρονου. «Κανένα στοιχείο δεν οδηγούσε στην άποψη ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του Ρομά. Είχαν πάει το μεσημέρι στο σπίτι του, ξαναπήγαν το βράδυ, τα σκυλιά γαύγιζαν συνεχώς, μένει σε ερημική περιοχή, το πιο κοντινό σπίτι από τον δικό του είναι σε απόσταση 300 μέτρων. Φοβήθηκε ο άνθρωπος, πήρε την καραμπίνα, βγήκε έξω, είπε “κρατάω καραμπίνα, φύγετε”, αυτοί δεν έφυγαν και πυροβόλησε στον αέρα και όχι προς την κατεύθυνσή τους. Δυστυχώς, στην κατεύθυνση που πυροβόλησε, υπήρχε και ένας άλλος, εκτός από αυτούς των οποίων έβλεπε τις σκιές και λόγω της διασποράς των σκαγιών, διότι ο πυροβολισμός ήταν από απόσταση 41,5 μέτρων, που σημαίνει ότι η διάμετρος διασποράς ήταν 1,80, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Μέσα στο συγκεκριμένο βλήμα υπήρχαν 39 σκάγια. Ένα από τα 39 αυτά σκάγια, προξένησε ένα επιπόλαιο τραυματισμό στο δεξί ώμο του θανάσιμα τραυματισθέντος και ένα στο δεξί μέρος του λαιμού, όπου τρύπησε την αρτηρία, με συνέπεια ο άνθρωπος να πεθάνει από αιμορραγία. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να μιλάμε για πρόθεση αφαίρεσης της ζωής, κάτω από τις συνθήκες που έγινε αυτό που έγινε»

Στο ερώτημα γιατί τον πήρε από το σημείο και τον μετέφερε αλλού και δεν ειδοποίησε την αστυνομία απαντά: «Τώρα, γιατί τον πήρε από το σημείο; Ο άνθρωπος, όπως καταλαβαίνετε, είχε πανικό, τρόμο… αντιλαμβάνεστε, ένας άνθρωπος που δεν είχε ποτέ καμία παραβατική συμπεριφορά, ένας καλός οικογενειάρχης, 35 ετών με δύο παιδάκια και μία γυναίκα αρχαιολόγο, που κοιτάει το σπίτι του και την οικογένειά του, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να δει έναν άνθρωπο σκοτωμένο, που τον σκότωσε ο ίδιος, δεν έχει σημασία το αν το επεδίωκε ή όχι. Έτσι λειτούργησε, τον πήρε από εκεί και τον απόθεσε στο λατομείο».

Και συνεχίζει: «Δεν τον απέκρυψε διότι επέστρεψε σπίτι του και δεν καθάρισε αίματα από την καρότσα του αυτοκινήτου του, δεν μάζεψε τον κάλυκα από την αυλή του σπιτιού του. Επιπλέον, ο θανάσιμα τραυματισμένος δεν ήταν μόνος του, ήταν τέσσερις, πέντε όλοι μαζί. Δεν θα μπορούσε να αποκρυφτεί η πράξη αυτή, διότι, όπως καταλαβαίνετε, θα τον αναζητούσαν οι άλλοι, δεν θα τον έβρισκαν και θα πήγαιναν στην αστυνομία, αφού, άλλωστε, είχαν ακούσει τον πυροβολισμό. Δεν τον πέταξε κάπου, δεν τον έκρυψε, ούτε τον έθαψε. Τον απόθεσε στο λατομείο, κοντά στην κατοικία του, όπου το πρωί θα πήγαιναν διακόσιοι εργάτες. Όπως είπε, φοβήθηκε, έπαθε πανικό, τα έχασε και σκέφτηκε μην τυχόν βγουν έξω τα παιδιά του και η γυναίκα του και δουν τον άλλον σκοτωμένο. Κατά συνέπεια, για ποια ανθρωποκτόνο πρόθεση μπορούμε να μιλάμε;»

=Advertisement=

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου μίλησε για «άτυχη στιγμή». «Ήταν μία άτυχη στιγμή. Βεβαίως, κάποιος έχασε την ζωή του. Αλλά για σκεφτείτε και την ψυχολογία του ανθρώπου αυτού. Ήξερε αν θα μπουν στο σπίτι του; “Βλέπω κάθε μέρα στην τηλεόραση” είπε “ότι ο άλλος μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς και της σιδέρωσε…”. Αντιλαμβάνεστε σε τι τρόμο περιήλθε, όταν τη νύχτα συνέβησαν αυτά».

-Advertisement-

Τέλος, εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν θα καταδικαστεί ο πελάτης του για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Προσωπικά, έχω την άποψη ότι δεν θα υπάρξει ποτέ δικαστήριο, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, να καταδικάσει άνθρωπο για για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υπάρχουν, βεβαίως, άλλα αδικήματα, που ενδεχομένως να σκεφτεί το δικαστήριο, για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Εκεί όμως που δεν υπάρχει η πρόθεση αφαίρεσης της ζωής του άλλου. Δεν πρόκειται αυτός ο άνθρωπος να φυλακιστεί. Μπορεί να δικαστεί για κάποιο άλλο αδίκημα, αλλά, δεν πρόκειται να του επιβληθεί ποινή που θα τον οδηγήσει στις φυλακές».

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *