Στην εισαγγελία οδηγήθηκε ο Φλώρος και επιστρέφει στις φυλακές Χαλκίδας – Το σκεπτικό του βουλεύματος που τον οδήγησε και πάλι στη φυλακή – Στην εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα για τα πιστοποιητικά με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές εκτέλεσαν το διατακτικό του νέου βουλεύματος που ανέτρεπε το προηγούμενο για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία και αποφάσισε την κράτηση του 39χρονου στις φυλακές της Χαλκίδας, απ’ όπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριο του στα μέσα Αυγούστου.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το σκεπτικό του βουλεύματος που οδήγησε τον Αρ. Φλώρο πάλι πίσω στις φυλακές αλλά και το γεγονός πως την έρευνα κατά Φλώρου που ξεκίνησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δ. Προκοπίου για τις συνθήκες αποφυλάκισης του επιχειρηματία αναλαμβάνει πλέον η εισαγγελία Διαφθοράς.
Οι δικαστές του δικαστικού συμβουλίου με το νέο βούλευμα που εξέδωσαν, υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».
Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική, από τον κ.Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπό διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.
Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.
Μάλιστα, ο κ. Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ. Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περί πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».
Στην εισαγγελία Διαφθοράς
Εν τω μεταξύ η έρευνα του κ. Προκοπίου μεταφέρεται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς.
Η εντολή δόθηκε προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά η έρευνα από την ανώτερη εισαγγελέα.
Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή», «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Α. Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.
Το χρονικό
Να σημειωθεί πως αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Αρ. Φλώρος και μετά τις αποκαλύψεις που προηγήθηκαν για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που εξασφάλισε ώστε να αποφυλακιστεί με αναπηρία άνω του 67%, συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας το οποίο και αποφάσισε να κάνει δεκτή την έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί ο 39χρονος επιχειρηματίας στα μέσα Αυγούστου.
Ο Αρ. Φλώρος, είχε προσαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προφανώς σε μια προσπάθεια να αποκλειστεί ενδεχόμενο διαφυγής του. Μετά ωστόσο την έκδοση του βουλεύματος που εξαφάνιζε το αρχικό βούλευμα που τον αποφυλάκισε η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής του Αρ. Φλώρου στη φυλακή.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του Αρ. Φλώρου, ακολουθήθηκαν διαδικασίες – εξπρές πρωτόγνωρες σε ταχύτητα για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Μέσα σε μια ημέρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του 39χρονου καταδίκου, η έφεση ασκήθηκε και στη συνέχεια έγινε δεκτή από Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας.
Ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί υπό όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 70%). Ωστόσο, η αποφυλάκιση του, που πατούσε νομικά στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε επί Παρασκευόπουλου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και αποκαλύψεις σχετικά με την αξιοπιστία των ιατρικών γνωματεύσεων που εξασφάλισε. Ο 39χρονος επιχειρηματίας βρίσκονταν στη φυλακή μετά τη καταδίκη του για το οικονομικό σκάνδαλο της energa – hellas power με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ σε 21 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και έχοντας παραμείνει στη φυλακή περί τους 36 μήνες.