Ήταν μια συνάντηση που τα είχε όλα. Βόλτες στην παρθένα φύση του βουνού, εξερευνήσεις, υπέροχες συνταγές, γευσιγνωσία και κυρίως «χωριάτικη» αυθεντική φιλοξενία.
Όλα αυτά στο 4ο κυνήγι μανιταριού, που διοργανώθηκε από τους αδερφούς Μαστροκωστόπουλου Κώστα και Παναγιώτη , τον Νεκτάριο Φιλλιπόπουλο και τον Gerard Koopmanschap διάσημο σεφ της Ολλανδίας που έφερε μαζί του ξένους συλλέκτες μανιταριών.
Για έξι ημέρες, η ομάδα περιηγούνταν σε διαφορετικό σημείο του Αθανασίου Διάκου, αναζητώντας και συλλέγοντας μανιτάρια. Μετά την μεσημεριανή ξεκούραση, το απόγευμα, το « Μετερίζι», η ταβέρνα του χωριού ήταν ο τόπος συνάντησης, όπου ο διάσημος Ολλανδός σεφ, έμπαινε στην κουζίνα, μαγείρευε και παρουσίαζε στην ομάδα το πρώτο πιάτο που είχε βάση τα μανιτάρια ενώ το υπόλοιπο μενού συμπλήρωναν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, που ξετρέλεναν τους ξένους επισκέπτες. Για δύο ημέρες μάλιστα στην κουζίνα βρέθηκε και ο γνωστός έλληνας σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Τα τελευταία χρόνια, η συλλογή μανιταριού αποκτά όλο και περισσότερους φίλους και αποτελεί ευκαιρία για την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην ελληνική επαρχία.
Στον Αθανάσιο Διάκο, ήταν η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε το κυνήγι μανιταριού, με τους διοργανωτές να είναι πλέον σίγουροι ότι θα γίνει πλέον θεσμός και τους κατοίκους του χωριού αισιόδοξους ότι χρόνο με το χρόνο, τα μανιτάρια θα αναβαθμίζουν τουριστικά και… .γαστρονομικά την περιοχή τους.