Μια γρήγορη και όμορφη απρόσμενη απογευματινή επίσκεψη έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο νησί Τριζόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Τον Μακαριώτατο κατ’ εντολή του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο οποίος βρισκόταν σε υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, συνόδευσε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μαζί με πατέρες της Ιεράς Μονής Τρικόρφου.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τριζονίων, Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σαμάς, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ζέτος.
Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού καθώς και οι τουρίστες έτρεξαν με προθυμία να υποδεχθούν αλλά και να ασπαστούν το χέρι του Μακαριωτάτου ζητώντας την ευλογία του. Όλοι δε ζητούσαν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του, την οποία ο Μακαριώτατος δεν αρνήθηκε.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με καΐκι έκανε ένα μικρό περίπλου του νησιού τον Μακαριώτατο.
Μετά επισκέφθηκαν και προσκυνήσαν την ενορία του νησιού όπου εψάλλει η φήμη του Μακαριωτάτου.
Ο Μακαριώτατος ευχαριστώντας τους κατοίκους του νησιού τους απηύθυνε σύντομη προσλαλιά δίνοντάς τους κουράγιο στις δυσκολίες που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει και ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι.





Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Η «καρέκλα» της καλοπέρασης, εμποδίζει τον Μακαριώτατο να παραιτηθεί? Έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην Εκκλησία της Ελλάδος, ο διάδοχος, δεν ξέρω τι θα μπορέσει να «συμμαζέψει»…
Το εργο που εχει κανει ο Ιερωνυμος ειναι τοσο μεγαλο και σοβαρο. Η ακεραιότητα,η ενιμότητα και η δικαιοσύνη δεν έχουν ανάγκη από ΠΡΟΒΟΛΉ. Τώρα το τι λεει ο καθε ΕΥΘΥΤΗΣ,μονο αυτος το καταλαβαινει.
Το μυστικό στη ζωή είναι η εντιμότητα και η ειλικρίνεια. ΕΥΘΥΤΗ,έχεις γνωρίσει πολλούς ιερωμένους σαν τον Ιερώνυμο;
Γιατί να παραιτηθεί;
Μόνο με θάνατο χάνει το αξίωμα του;
Ποιον προτιμάς για διάδοχό του;
Δλδ το γεγονός ότι ο Ιερώνυμος είναι οικουμενιστης το παραβλεπουμε; ποια τα καλά μπροστά σε αυτό το κακό;
Οι ιεράρχες αλλάζουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ μόνο με θάνατο ή παραίτηση;
Ο ΕΥΘΥΤΗΣ ζητάει παραίτηση γιατί δεν του είναι αρεστός πολιτικά-ιδεολογικά-κομματικά. Δεν γίνεται αυτό.
Και ποιον προτείνει; Κάποιον προφανώς που θα συμφωνεί κομματικά μαζί του.