Περίπου 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδήλωσαν στο κέντρο του Ελσίνκι για να διαμαρτυρηθούν κατά της ανόδου του ρατσισμού και της αύξησης των περιστατικών βίας από ακροδεξιούς, μετά τον θάνατο πρόσφατα ενός νεαρού άνδρα, που δέχθηκε επίθεση από έναν νεοναζί γνωστό στις αρχές.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τους ίδιους λόγους και σε άλλες περιοχές της χώρας, έκανε γνωστό η αστυνομία σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα συμμετείχε σε μια πορεία στο Κουόπιο.
«Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για έναν καλό λόγο. Διότι η αύξηση των επεισοδίων βίαιου εξτρεμισμού ανησυχεί την μεγάλη πλειονότητα των Φινλανδών» δήλωσε ο Σιπίλα στο ραδιοφωνικό δίκτυο YLE, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα νέα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αντιδιαδηλώσεις, με πολύ μικρότερη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα στο Ελσίνκι, όμως η αστυνομία είχε πάρει μέτρα προκειμένου οι αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών να μη συναντηθούν και δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.