Φάμελλος σε Τασούλα για Γάζα: Η σιωπή είναι συνενοχή, και αυτό μας αφορά όλους

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η σιωπή είναι συνενοχή. Και αυτό μας αφορά όλους» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στην ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται στη Γάζα, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα (Τρίτη, 27/5) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και τόνισε ότι την ζήτησε, «γιατί η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες».

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «ήδη ο τραγικός απολογισμός είναι δεκάδες χιλιάδες νεκροί άμαχοι, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά. Αυτό που εξελίσσεται είναι μια μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα. Οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε. Και θεωρώ ότι έρχονται και σε αντίθεση με την εθνική γραμμή της χώρας για τα ζητήματα και της ειρήνης και της ασφάλειας και της ζωής, αλλά και με τις επιλογές για τη Μέση Ανατολή».

«Οι Έλληνες, ως γνώστες της μαύρης σελίδας της Κύπρου αλλά και έχοντας τα βιώματα της γενοκτονίας των Ποντίων, της Μικρασιατικής Καταστροφής, έχουμε την υποχρέωση να πάρουμε θέση και να παρέμβουμε. Και γι’ αυτό ήρθα για να σας καταθέσω και τις προτάσεις του κόμματός μας λαμβάνοντας υπόψη τη θέση σας, ως ανώτατη Πολιτειακή Αρχή της χώρας και της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο εξωτερικό. Και οι προτάσεις, τις οποίες θέλω να σας θέσω είναι προτάσεις που αφορούν και τα ζητήματα του ανθρωπισμού, αλλά και τα θέματα της ασφάλειας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η σιωπή είναι συνενοχή. Και αυτό μας αφορά όλους», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Εξήγησε στη συνέχεια ότι «οι προτάσεις μας έχουν ήδη κατατεθεί και στη Βουλή και δημόσια».

«Θα σας καταθέσω και άλλες προτάσεις για το κρίσιμο αυτό ζήτημα γιατί η Ελλάδα και εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οφείλουμε να παρέμβουμε και να σταθούμε με την πλευρά του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της ασφάλειας. Και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε: «Οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης».

πηγή enikos.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *