Παρέμβαση από τη Φώφη Γεννηματά στα γεγονότα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά. Η κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει και να δείξει πυγμή όχι στους απελπισμένους νησιώτες αλλά στους Ευρωπαίους, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους”, τόνισε σε δηλώσεις της το Σάββατο (29.02.2020).
Από τη Ρόδο όπου βρίσκεται για την περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε:
“Κύριε Μητσοτάκη και κυρία Μέρκελ, ο Ερντογάν σας έπιασε στον ύπνο. Φωνάζαμε εδώ και πολύ καιρό για την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων που δεν υπήρχε. Τώρα που εκδηλώθηκε στην πράξη η τουρκική απειλή για άνοιγμα των συνόρων και πολλαπλασιασμό των μεταναστευτικών ροών, τυπικά πια κατέρρευσε η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται η κυβέρνηση να ξυπνήσει, να δείξει πυγμή όχι στους απελπισμένους νησιώτες αλλά στους Ευρωπαίους, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Να μπλοκάρουμε ακόμη και κρίσιμες αποφάσεις αν χρειαστεί. Δισταγμός και καθυστέρηση περαιτέρω θα είναι ολέθρια. Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη. Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών”, κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.