Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη νέα υπόθεση συνακροάσεων που προέκυψε μετά την καταγγελία του ΚΚΕ, ζητά με δήλωσή του στα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Το νέο κρούσμα συνακροάσεων που κατήγγειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για πολιτικούς ή κοινωνικούς φορείς, είναι απαράδεκτο να επιχειρούνται παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών. Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί αρνητική παράσταση σε σχέση με το επίπεδο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων στη χώρα μας και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και – επιτέλους – να αναλάβει τις ευθύνες της δίνοντας σύντομα ξεκάθαρες και σαφείς εξηγήσεις για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα»
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι «από την πλευρά μας, ως Νέα Δημοκρατία, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το μείζον αυτό θέμα. Ήδη στείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) από τον οποίο ζητάμε να λάβει αμέσως και πλήρως κάθε αναγκαίο μέτρο για την εκπλήρωση της συνταγματικής της αποστολής απέναντι στους πολίτες και στο πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας».
Newsbeast.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.