Παρακάτω θα δείτε έξι υπερτροφές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο.
1. Μπρόκολο: Περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία προάγει τη δράση προστατευτικών ενζύμων και στοχεύει στα καρκινικά βλαστοκύτταρα.
2. Μαύρα σμέουρα: Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των προκαρκινικών κυττάρων.
3. Ντομάτες: Το λυκοπένιο της ντομάτας δρα ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο ενδομήτριο, στους πνεύμονες και στο στομάχι.
4. Καρύδια: Οι φυτικές στερόλες του γευστικού ξηρού καρπού επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.
5. Σκόρδο: Περιέχει φυτοχημικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νιτροζαμινών, χημικών ουσιών που συμβάλλουν στον καρκίνο του στομάχου.
6. Φασόλια: Αυξάνουν τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο.