Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν το… τσακισμένο φτερό μιας Ferrari
Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν το… τσακισμένο φτερό μιας Ferrari.
Η Αλεξία Έβερτ είχε την ατυχία να τρακάρει με το αυτοκίνητο της το super car του εφοπλιστή, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι.
Στην θέση του οδηγού βρισκόταν ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία, ο οποίος περίμενε τον Πετράκη και την τότε σύντροφο του για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους.
Όταν το αυτοκίνητο της Αλεξίας Έβερτ προσέκρουσε στο αριστερό φτερό της Ferrari του εφοπλιστή, ο σωματοφύλακας του τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο για να τον ενημερώσει.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η Αλεξία Έβερτ, “ο Πετράκης την έσπρωξε και την πέταξε βίαια κάτω στην άσφαλτο, ενώ ταυτόχρονα την κλώτσησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί”.
Να θυμίσουμε ότι στο σημείο είχαν σπεύσει και οι δημοσιογράφοι του ΘΕΜΑΤΟΣ, ο υπογράφων και ο φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Φέϊθφουλ, για τους οποίους ο εφοπλιστής Θέμης Πετράκης απαιτούσε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Συντάγματος να προχωρήσουν στη σύλληψη τους επειδή κάλυπταν δημοσιογραφικά το συμβάν.
Συγκεκριμένα, ο εφοπλιστής και ο σωματοφύλακας του ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ελήφθησαν κάποιες φωτογραφίες του τροχαίου και με προκλητικό τρόπο ζήτησαν την άμεση διαγραφή του υλικού απειλώντας ότι αν δεν γίνει θα υποβάλλουν μηνύσεις.
Το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον των δικαστών, τόσο ο εφοπλιστής, όσο και η πρώην σύντροφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όπως άλλωστε και ο πρώην σωματοφύλακας του, υποστήριξαν ότι η Αλεξία Έβερτ “παραπάτησε και χτύπησε μόνη της”, τονίζοντας ότι, “έπρεπε να είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ απο τους αστυνομικούς πράγμα που δεν συνέβη”.
Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε τον εφοπλιστή σε έξι μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη. Ο Θέμης Πετράκης κατηγορούνταν και για απειλή, κατηγορία η οποία υπέπεσε σε ειδική παραγραφή βάσει νόμου του 2016 που αφορούσε στην αποσυμφόρηση των υποθέσεων των ελληνικών δικαστηρίων.