Τι συμβαίνει με την περιουσία για όσους πρέπει να δηλώσουν πτώχευση – Ποιους περιλαμβάνει η ρύθμιση
Πολύ κόσμος χρωστάει και θέλει να βγει από την δύσκολη συγκυρία ρυθμίζοντας τα χρέη βάσει της νέας διάταξης των 420 δόσεων. Βεβαίως, υπάρχει τρόπος για να γίνει σωστά η ρύθμιση για τις οφειλές σε εφορία, τράπεζες και ταμεία.
Ή ρυθμίζεις ή πτωχεύεις είναι οι δύο επιλογές για όσους χρωστούν σε τράπεζες και δημόσια ταμεία, όπως αναφέρθηκε στο Mega.
Μέσω της νέας σελίδας στο gov.gr μπορούν πλέον όσοι έχουν οφειλές πάνω από 10.000 ευρώ να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως 240 δόσεις.
Εάν οι οφειλές μάλιστα αφορούν μόνο τράπεζες, τότε οι δόσεις μπορούν να φθάσουν τις 420 δόσεις, ενώ η δόση θα ορίζεται βάσει αλγορίθμου με την ελάχιστη στα 50 ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες μπορούν να προστατέψουν όλη τους την περιουσία και την α’ κατοικία καθώς αίρεται πλέον η προστασία της.
Στην περίπτωση των ευάλωτων νοικοκυριών προβλέπεται κρατική επιδότηση για 5 έτη από 70 – 210 ευρώ.
Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης της ρύθμισης για τρεις μήνες, αυτή χάνεται και ο οφειλέτης βρίσκεται αντιμέτωπος ξανά με τις οφειλές του.
Το ενδεχόμενο της πτώχευσης
Αν ο οφειλέτης δεν προχωρήσει σε ρύθμιση και επιλέξει την οδό της πτώχευσης, τότε διαγράφεται η οφειλή του αλλά και ρευστοποιείται όλη η περιούσια μαζί και η πρώτη κατοικία η οποία θα περνά σε ένα ιδιωτικό φορέα.
Θα έχει όμως τη δυνατότητα να την ενοικιάζει για 12 έτη ενώ στην περίπτωση των ευάλωτων νοικοκυριών θα δίνεται και στεγαστικό επίδομα πάλι από 70 – 210 ευρώ.
Ο φορέας στον οποίο θα μεταβιβάζονται τα ακίνητα δεν έχει συσταθεί ακόμη, αλλά όπως τονίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου θα είναι έτοιμος στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.
Έτσι ρυθμίζονται τα χρέη σε 420 δόσεις – Τι ισχύει για οφειλές σε εφορία, τράπεζες και ταμεία
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment