Ο Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον σε κατηγορούμενους να εμφανίζονται σε δικαστήριο με μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται η λέξη «ήρωας», ένα T-shirt που έγινε μήνυμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.
Τον προηγούμενο μήνα, ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος είχε εμφανιστεί με ένα τέτοιο μπλουζάκι στη δίκη του. Επειτα από αυτό, η τουρκική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει όσους φορούσαν T-shirt με αυτή τη λέξη στα αγγλικά, καθώς η Αγκυρα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε ένδειξη υποστήριξης των εμπλεκομένων στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία στην ανατολική πόλη Μαλάτεια. Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν. «Ετσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα πρέπει να φορούν στολές στις δίκες τους, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στη φυλακή του Γκουαντάναμο.
Πηγή: Iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.