Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το Κέντρο Ερευνών & Προηγμένων Μελετών του Μεξικό, η τεκίλα βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και το μαγνήσιο και στη συνέχεια κάνει τα οστά ισχυρότερα.
Μάλιστα, μέσω της παραπάνω μελέτης διαπιστώθηκε πως οι φρουκτάνες, τα μόρια ζάχαρης που εμπεριέχονται στην μπλε Αγαύη (το φυτό από το οποίο δημιουργείται η τεκίλα) βοήθησαν τα ποντίκια του εργαστηρίου να παράγουν περισσότερη οστεοκαλσίνη, ένα συστατικό το οποίο υποδεικνύει πιο δυνατά και υγιή οστά.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του προγράμματος Mercedes Lopez τόνισε πως τα αποτελέσματα αποδίδονται σε μια αλληλεπίδραση μεταξύ των φρουκτανών και των βακτηρίων στο έντερο, το οποίο επιτρέπει τα μόρια ζάχαρης να συλλάβουν τα θρεπτικά συστατικά που διέρχονται από το πεπτικό σύστημα και να τα βοηθήσει να φτάσουν στα κύτταρα των οστών.
Τέλος, οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορέσει να βοηθήσει όσους ασθενείς πάσχουν από οστεοπόρωση.