Την Παρασκευή ξεκινά η διαδικασία εκκαθάρισης του φετινού φόρου και μαζί η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ στο Taxis.
Δυστυχώς, και φέτος η εκκαθάριση θα γίνει με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007, οι οποίες αναπροσαρμόστηκαν αυθαίρετα το 2016, και όχι με τις πολύ χαμηλότερες εμπορικές τιμές. Και τούτο, διότι με το επικαιροποιημένο μνημόνιο αναβλήθηκε έως το τέλος του έτους, η ευθυγράμμιση αντικειμενικών- εμπορικών τιμών.
Έτσι, 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή μαζί με τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος.
Οι μοναδικοί κερδισμένοι είναι όσοι έχουν αγροτεμάχια, αφού το υπουργείο Οικονομικών προτίμησε να τους εξαιρέσει για δύο ακόμα χρονιές από το Συμπληρωματικό Φόρο.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.