Στην προσπάθεια να βρει δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ ως το 2018, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη.
Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης με αυτόν την βενζίνης, πιθανότατα μέσω μεγάλης αύξησης στο ντίζελ και μίας ανεπαίσθητης μείωσης στην επιβάρυνση της βενζίνης, έχει στόχο να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους 400 εκατ. ευρώ.
Κάτι τέτοιο παγιδεύει την πλειονότητα των ιδιοκτητών καινούργιων οχημάτων, οι οποίοι επέλεξαν αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, παρότι ήταν ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, ελπίζοντας ότι η διαφορά θα αποσβεστεί τελικώς λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης, της απουσίας τελών κυκλοφορίας σε ορισμένες περιπτώσεις, και του φθηνότερου καυσίμου.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.