Η εταιρεία Pfizer πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε o διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
Ο ίδιος μίλησε στο αμερικανικό Axios και είπε μεταξύ άλλων ότι το νέο εμβόλιο θα μπορεί να φυλαχτεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς, όπως ισχύει έως τώρα. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι είμαστε σε καλό δρόμο να το πετύχουμε» είπε ο κ. Μπουρλά.
«Όπως γνωρίζετε, τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για περισσότερο από έναν μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση, η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία στους υγειονομικούς υπαλλήλους» πρόσθεσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουρλά είχε εξαγγείλει την προετοιμασία του νέου εμβολίου, το οποίο θα φυλάσσεται σε έναν απλό καταψύκτη, τον περασμένο Απρίλιο, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.