Επιστρέφουν ως μάθημα επιλογής τα Λατινικά στη Γ’ Λυκείου

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Επανέρχονται αλλά ως επιλογή το μάθημα που ο ίδιος o υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είχε καταργήσει τα λατινικά, ενώ η υφυπουργός Παιδείας Μ.Τζόυφη μιλώντας σε εκδήλωση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών στάθηκε θετικά στην άμεση Σύναψη Χάρτας Συνεργασίας με το ιταλικό υπουργείο Παιδείας.

-Advertisement-

“Με δεδομένες τις δυνατότητες που εμφανώς προκύπτουν για την εισαγωγή μαθημάτων γλώσσας και πολιτισμού στο σχολικό ωράριο, τη σύνδεση των πανεπιστημιακών εδρών με το λύκειο και την παρουσία μαθημάτων ελληνικής γλώσσας τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί στις περιοχές της Βενετίας και της Ρώμης”, η κ. Τζούφη στάθηκε θετικά στην άμεση Σύναψη Χάρτας Συνεργασίας με το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας.

Κατά τα άλλα στα μαθήματα επιλογής μπαίνουν τα Λατινικά ως Μάθημα επιλογής στη Γ’ Λυκείου στο νέο εξεταστικό σύστημα που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Χθες ο κ Γαβρόγλου δήλωσε ότι τα Λατινικά θα είναι ένα από τα κατ’ επιλογήν μαθήματα στη Γ’ Λυκείου στο οποίο οι μαθητές δεν θα εξετάζονται πανελλαδικά θα εξετάζονται για να πάρουν το απολυτήριό τους

- Advertisement -

Η αλλαγή στάση του κ. Γαβρόγλου έχει προφανώς στόχο να αμβλύνει τις αντιδράσεις των φιλολόγων καθώς η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων έχει αντιδράσει από την πρώτη στιγμή κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκμηδενισμού της κλασικής παιδείας με την κατάργηση της μετάφρασης του γνωστού, αλλά και τις μειωμένες ώρες διδασκαλίας των Αρχαίων.

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων διαμαρτύρεται εδώ και ένα χρόνο εντονότατα για τη συνεχιζόμενη, συστηματική υποβάθμιση έως και εκμηδένιση της Κλασσικής Παιδείας στους δύο βασικούς πυλώνες της, τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά, που αβασάνιστα επιχειρεί τον τελευταίο καιρό το υπουργείο Παιδείας, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τα Πανεπιστήμια και τους ειδικούς επιστημονικούς φορείς.

Πηγή: Protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *