Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    epidoma thermansis | Lamianow.gr
    Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση και πώς υπολογίζεται
    gap | Lamianow.gr
    Ο Γιώργος Παπανδρέου στο μπλόκο της Πάτρας: «Οι αγρότες δεν θέλουν άλλες υποσχέσεις αλλά δικαιοσύνη»
    dendias | Lamianow.gr
    Δένδιας: Υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε κοινωνία δύο ή πολλαπλών ταχυτήτων – Αυτό δεν είναι αποδεκτό
    adonis 7 | Lamianow.gr
    Εσωκομματικό καρφί Άδωνι: Ας μην δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου εμείς που δίνουμε μάχη για να μείνει η κυβέρνηση όρθια
    lilikomeni | Lamianow.gr
    Ηράκλειο: Η ιστορία ηλικιωμένης που ζει σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο – «Θέλω να δουλέψω»
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
    vania | Lamianow.gr
    «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βάνια Ντρκούσιτς» γράφουν στη Ρωσία
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Επιστολή του Γ. Κοτρωνιά προς το ΤΑΙΠΕΔ!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Επιστολή του Γ. Κοτρωνιά προς το ΤΑΙΠΕΔ!

Νewsroom
ByΝewsroom
Follow:
Οκτ 2, 2020 @ 11:56
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ριχάρδο Λαμπίρη, θέτει το ζήτημα της μη λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» των Καμένων Βούρλων και προτείνει τρόπους για την αξιοποίηση του σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του συγκροτήματος «ΓΑΛΗΝΗ» .

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής :

«    Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

     Τα Καμένα Βούρλα, μία από τις πιο γνωστές αλλά και ιστορικές λουτροπόλεις της Ελλάδας, ήρθαν τις προηγούμενες μέρες ξαφνικά στην επικαιρότητα αφού σε κάποια, μη λειτουργούντα ξενοδοχεία, έφεραν προς φιλοξενία ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, με γνωστές τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

     Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε το βάθος της ιστορίας αυτής θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε γιατί υπήρχαν ξενοδοχεία κλειστά σε μια φημισμένη λουτρόπολη στα οποία ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, σε συμφωνία με τους ξενοδόχους, έφερε προς φιλοξενία τα ασυνόδευτα παιδιά ;

     Η απάντηση κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, έρχεται από την διαπίστωση ότι τα Καμένα Βούρλα αυτή τη στιγμή είναι μία λουτρόπολη, χωρίς ιαματικά λουτρά.

     Και εξηγώ.

     Η βασική ιαματική πηγή είναι αυτή που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ». Είναι γνωστό ότι το ξενοδοχείο είχε παραχωρηθεί μέχρι το 2015 σε επενδυτή, η παραχώρηση πήρε παράταση μέχρι το 2017 και έκτοτε το ξενοδοχείο λειτουργεί με προφορικές ετήσιες παρατάσεις, τις οποίες δίνετε εσείς ως ΤΑΙΠΕΔ.

     Ας σημειωθεί δε ότι, αυτό το διάστημα, ενώ ο επενδυτής λειτουργεί το ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ» και τις δύο ιαματικές πισίνες του (κλειστή και ανοιχτή) το υδροθεραπευτήριο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, με αποτέλεσμα μία σειρά μικρών ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων, που συνδέουν την λειτουργία τους με αυτήν του υδροθεραπευτηρίου, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης και να κλείνουν.

    Ας σημειωθεί επίσης ότι, επειδή το «ΓΑΛΗΝΗ» σε λίγες μέρες από σήμερα (που γράφεται η επιστολή, δηλαδή την 28η Σεπτεμβρίου του 2020) θα σταματήσει τη λειτουργία του για την χειμερινή περίοδο, στα Καμένα Βούρλα δεν θα υπάρχει κανένα ενεργό σε λειτουργία υδροθεραπευτήριο.

     Ας μην ξεχνάμε και τον ντόπιο πληθυσμό, ο οποίος θα στερείται την λουτροθεραπεία με στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες, αφού είναι γνωστό ότι δεν έχει δυνατότητα χρήσης των πηγών «Κουνιαβίτη» που είναι υγειονομικά ακατάλληλες .

     Αξίζει να αναφέρω ότι, στα Λουτρά Υπάτης, όπου λειτουργεί και ανοιχτή ιαματική πισίνα, με μία πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική, υπάρχει επισκεψιμότητα, έστω και αν δεν επιτυγχάνονται οι επιθυμητοί στόχοι.

    Πρέπει επίσης να τονίσω ότι, την καλή ποιότητα του ιαματικού νερού στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», μπορούμε να την εξασφαλίσουμε από γεωτρήσεις, κρατικές ή δημοτικές, που υπάρχουν δίπλα από το Υδροθεραπευτήριο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

     Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα και βλέποντας ότι, Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ, προχωρώ στις παρακάτω προτάσεις:

1)  Να προκηρυχθεί άμεσα η εκμετάλλευση του συγκροτήματος «ΓΑΛΗΝΗ», η οποία σήμερα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, με τον όρο μάλιστα, ο επενδυτής να λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

     Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω την πληροφορία μου ότι, εν μέσω κορωνοϊού και πανδημίας, η πληρότητα του ξενοδοχείου «ΓΑΛΗΝΗ» ήταν μεγάλη και φέτος, πράγμα που δείχνει την δυναμική μιας τέτοιας επιχείρησης, παρότι έχει σταματήσει να κάνει επενδύσεις εδώ και χρόνια λόγω της μη ύπαρξης σύμβασης, (αφού συντηρεί τα απολύτως απαραίτητα), που σημαίνει ότι θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον από επενδυτές.

2) Να προκηρυχθεί άμεσα και για δύο (2) χρόνια το υδροθεραπευτήριο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για το οποίο είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν επενδυτές ακόμα και με συμπράξεις επιχειρηματιών των Καμένων Βούρλων .

3) Στην προκήρυξη αυτή για το υδροθεραπευτήριο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» να συμπεριληφθεί όρος ότι : «…όταν υπάρξει επενδυτής για το «ΓΑΛΗΝΗ» λύεται αυτομάτως η σύμβαση του επενδυτού που το έχει αναλάβει..».

4)  Επαναλαμβάνω ότι, στο συμβόλαιο του επενδυτή που θα αναλάβει την λειτουργία του συγκροτήματος «ΓΑΛΗΝΗ» θα πρέπει να αναγράφεται ότι θα έχει και την υποχρέωση της καθόλο το έτος λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Με την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων εξασφαλίζουμε, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η δημοπράτηση του συγκροτήματος «ΓΑΛΗΝΗ», την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και την οικονομική επιβίωση των ξενοδοχειακών, και όχι μόνον, μονάδων στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και συγχρόνως τρέχουμε και την βασική δημοπρασία της αξιοποίησης της ναυαρχίδας του ιαματικού τουρισμού των Καμένων Βούρλων δηλ. του συγκροτήματος «ΓΑΛΗΝΗ».

OI AERATOI

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣΕΠΙΣΤΟΛΗΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΑΙΠΕΔΤΟΠΙΚΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης | Lamianow.gr Του Γιάννη Σαρακιώτη / «Χωρίς περικεφαλαία στο “kazan-kazan”»
Next Article 8 | Lamianow.gr Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Laser Radial
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
5°C
Lamia
overcast clouds
5° _ 5°
80%
1 km/h
Δε
5 °C
Τρ
10 °C
Τε
13 °C
Πε
14 °C
Πα
8 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Photo 1768166823089 | Lamianow.gr
FeaturedΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Καιρός: Κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού / που χιονίζει στη Φθιώτιδα (Βίντεο)

Sourgiadakis manolis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλίψη στη Λαμία : Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Σουργιαδάκης – είχε χάσει τον αδελφό του το 2019

photo 17681266009268288213331379157140 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι Λαμίας – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα (Φώτο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης