Ad imageAd image

Επιστολή Greenpeace προς Τσίπρα: «Σταματήστε τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του με τους προέδρους της Αιγύπτου και της Κύπρου, προκειμένου να διευρυνθεί η συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα διασυνδέσεων, υδρογονανθράκων και αγωγών.

-Advertisement-

Ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της οικολογικής οργάνωσης, επισυνάπτοντας στην επιστολή του και τη χθεσινή έκθεση της Διεπιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της Μεσογείου και των λαών της από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βιώσιμη γεωργία, προστασία δασικών και θαλάσσιων οικοσυστημάτων, προστασία υποδομών, έξυπνα δίκτυα και διασυνδέσεις, σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας αποτελούν μερικές από τις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορείτε να αναλάβετε» διευκρινίζει ο γενικός διευθυντής της οικολογικής οργάνωσης.

«Οι σημερινές δεσμεύσεις των χωρών οδηγούν σε αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου, η οποία συνοδεύεται από τεράστια προβλήματα ξηρασίας, λειψυδρίας, ανεξέλεγκτων δασικών πυρκαγιών, μείωσης αγροτικής παραγωγής, αναγκαστικής μετακίνησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων (κλιματικοί πρόσφυγες), διεύρυνσης ανισοτήτων», τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται:

- Advertisement -
-Advertisement-
=Advertisement=

«Η έκθεση (σσ. για την κλιματική αλλαγή) παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις για τις επείγουσες πρωτοβουλίες που καλούνται να λάβουν αρχηγοί κρατών, βιομηχανία και κοινωνία για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας της γης και τα παρελκόμενα καταστροφικά φαινόμενα.

»Κύριε πρωθυπουργέ, με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω έρευνα με σκοπό την ανεύρεση και αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων είναι εκτός τόπου και εξαιρετικά επικίνδυνη για την οικονομία και την κοινωνία.

»Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάνω από το 25% των ήδη γνωστών αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων καταλαβαίνετε πόσο άστοχη θα ήταν η αναζήτηση νέων».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *