Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, με επικεφαλής τη δρα Χάγια Φρίντμαν, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες.
Η καθυστέρηση της ωρίμανσης των μπανανών μέσω γενετικής τροποποίησης βασίσθηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις ντομάτες.
Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του. Η Φρίντμαν δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας.
Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη…
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ