Το εργοτάξιο κατασκευής του νέου τροφοδοτικού αγωγού της ΔΕΥΑΛ επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων, και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Νίκος Σταυρογιάννης συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Επιχείρησης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στις δηλώσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Σταυρογιάννης σημείωσε:
«Η Κατασκευή του νέου Τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης Λαμίας από τις πηγές τις Γοργοποτάμου, προϋπολογισμού 11.925.000 €, είναι ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο Λαμιέων, τόσο για την πόλη της Λαμίας όσο και για το Σταυρό, τη Ροδίτσα, την Μεγάλη Βρύση, την Αγ. Παρασκευή, την Ανθήλη, τη Λυγαριά, το Φραντζή, το Κόμμα, το Κωσταλέξη και μελλοντικά για το Λειανοκλάδι, το Αμούρι, το Ζηλευτό, καθώς με την ολοκλήρωση και λειτουργία του λύνεται ολοκληρωτικά το πρόβλημα υδροδότησης τους για τουλάχιστον 50 χρόνια. Ήδη από τα 10,7 χλμ. του κεντρικού αγωγού, έχουν κατασκευασθεί τα 7 χλμ.
Η κατασκευή του έργου συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης που εμφανίσθηκαν λόγω των γνωστών καθυστερήσεων καταβολής των επιχορηγήσεων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου και των Τραπεζικών περιορισμών που ισχύουν από τις αρχές του καλοκαιριού.
Σήμερα παραλαμβάνονται από τη Γαλλία, μέσω του λιμανιού της Στυλίδας, και οι υπόλοιποι σωλήνες, περί τα 3,5 χιλιόμετρα, με τους οποίους το έργο θα ολοκληρωθεί. Απομένουν ακόμη τα τμήματα, από την οδό Αμπλιανίτη έως την Κεντρική Δεξαμενή της Λαμίας, στο τέλος της οδού Σκληβανιώτου, και από τα Ζακέϊκα μέχρι τις πηγές Γοργοποτάμου. Παράλληλα έχουν κατασκευασθεί τα δίκτυα διακλαδώσεων σε μήκος 21 χλμ., από τα 23 συνολικά προβλεπόμενα, ενώ ολοκληρώνεται και η δεξαμενή νερού 2.500 μ3κοντά στις πηγές.
Το έργο είναι σημαντικό αλλά και δύσκολο. Είναι κατανοητές οι διαμαρτυρίες των δημοτών απ’ όπου διέρχονται οι αγωγοί καθώς προκαλούνται σ’ αυτούς διάφορα προβλήματα, που προσπαθούμε να περιορίσουμε. Η ενόχληση πάντως είναι πρόσκαιρη ενώ το όφελος, για όλους τους δημότες, δεδομένο.
Η παραγωγή μεγάλων έργων, όπως η Κατασκευή του νέου Τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, με την απορρόφηση υλικών και εργασίας.»
lamia.gr