Την μεγαλύτερη στόχευση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας τον Απρίλιο και της χορήγησης του επιδόματος των 534 ευρώ, με στόχο να ισχύουν μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον επόμενο μήνα, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Η σκέψη είναι από τον Απρίλιο να περιοριστεί η περίμετρος της διευρυμένης λίστας των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων, που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο για τις αναστολές συμβάσεων.
Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και του lockdown. Κλειδί στην υλοποίηση του σχεδίου είναι αν το lockdown θα επεκταθεί και εντός Απριλίου με τους σημερινούς όρους ή αν θα υπάρξει υγειονομικό περιθώριο για κάποιου είδους άνοιγμα – π.χ. του λιανεμπορίου – έστω και περιορισμένου, στα τέλη Μαρτίου. Διακηρυγμένος στόχος είναι, άλλωστε, τα μέτρα στήριξης σταδιακά να αποκτήσουν καλύτερη στόχευση, καθώς οι δημοσιονομικές αντοχές του κρατικού προϋπολογισμού στενεύουν.
ethnos.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.