Αρχικά ενημερώθηκε η ιταλική ακτοφυλακή και στην συνέχεια το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, ενώ στο σημείο κατευθύνονται δύο σκάφη του Λιμενικού, αεροσκάφος του Λιμενικού και ένα Super Puma.
Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες είναι μισοβυθισμένο. Μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί στα παραπλέοντα σκάφη περίπου 260 άτομα.
Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές (4-5 μποφόρ).
Οι πρόσφυγες πιθανόν να είχαν ξεκινήσει από τη βόρεια Αφρική με προορισμό την Ιταλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 220 πρόσφυγες έχουν αφιχθεί στην Κρήτη.
Μετά το σφράγισμα του Αιγαίου, τα κυκλώματα διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, κυρίως προς Ιταλία, με αποτέλεσμα κάποια σκάφη να καταλήγουν στην Κρήτη, όπου όμως δεν υπάρχει καμία προετοιμασία, πρόβλεψη και υποδομή.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.