«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας»
Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεκινήσει εμβολιασμούς κατ’ οίκον επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.
«Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις» τόνισε συγκεκριμένα.
Και πρόσθεσε: «Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα η συμμετοχή πάει πολύ καλά».
Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο φάσεις κι εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη βδομάδα
Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά ηλικίας 12- 15 ετών. Πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.