Ήταν όμορφος σαν θεός μα πάνω απ’ όλα ήταν ένας περήφανος ήρωας. Γιός του Πηλέα και της Θέτιδος, ο Αχιλλέας, ο πολυθρύλητος ήρωας του Τρωικού Πολέμου, ημίθεος από γεννησιμιού του.
Λέγεται ότι ο πρίγκιπας των Μυρμιδόνων της Φθίας, ο Αχιλλέας, ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να συγκριθεί σε μυϊκή δύναμη και τόλμη με τον θρυλικό Ηρακλή. Ταγμένος από τις Μοίρες να γεννηθεί αθάνατος θεός, έχασε τη θέση του ανάμεσα στους Ολύμπιους όταν οι συνωμοσίες τους ανάγκασαν την μητέρα του Θέτιδα, να παντρευτεί ένα θνητό βασιλιά, τον Πηλέα.
Ως θνητός πλέον ο Αχιλλέας, τριγυρίζει σε πεδία μαχών αναζητώντας την έκσταση της πολεμικής δόξας. Κατατροπώνει αντιπάλους μα δεν καταφέρνει να δαμάσει την δύναμη της αγάπης.
Ο αγαπημένος ήρωας του έπους “ΙΛΙΑΔΑ” του Ομήρου με τα κατορθώματα του αγαπήθηκε και ζει στη μνήμη των ανθρώπων όλου του πλανήτη…
Όπως ο Αχιλλέας είχε την Αχίλλειο πτέρνα του, το τρωτό του σημείο, έτσι και η χώρα που τον γέννησε έχει το δικό της. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
Οι εικόνες και το βίντεο που ακολουθεί, καταγράφει τις πηγές του Αχιλλέα. Έναν τόπο που θα έπρεπε να γνωρίζουν και να μπορούν να επισκέπτονται όχι μόνο ντόπιοι και διερχόμενοι αλλά τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Και όμως. Ποιος ξέρει σήμερα τις Πηγές του Αχιλλέα; Ποιος μπορεί να τις επισκεφτεί;
Στο 16ο χιλιόμετρο Λαμίας Δομοκού, σε ένα ολόφυτο σημείο, η πηγή που κατά το μύθο, δροσίζονταν ο Αχιλλέας, βρίσκεται παραδομένη στην εγκατάλειψη.
Σκουπίδια και βάτα. Μισογκρεμισμένοι πέτρινοι τοίχοι, χαλασμένα μονοπάτια, πεσμένοι φράχτες.
Σε μια πλάκα στην πέτρινη βρύση διαβάζουμε
Υπουργείο γεωργίας
Γενική διεύθυνση δασών
και ορεινής υδρονομίας
υπηρεσία δασικών έργων.
Υ.Δ.Ε.Α.Σ.
Έτος κατασκευής 1964
Άραγε από τότε έριξε κανείς από τους αρμόδιους μια ματιά να δει τι έχει απομείνει; Ρητορικό το ερώτημα μιας και οι εικόνες μαρτυρούν την απάντηση.
Δείτε εικόνες από το σημείο
Ε.Ο Λαμίας – Δομοκού : Εκεί που ξεδιψούσε ο Αχιλλέας… Μνημείο σε εγκατάλειψη (Φωτό & Βίντεο)
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment