Εμβολιάστηκε η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος στην Κίναρο – Πώς έφτασε το εμβόλιο στη νησίδα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Είναι η μοναδική κάτοικος στην Kίναρο… Παρόλα αυτά, πριν μία εβδομάδα, ζήτησε να εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού, παραδίδοντας μάθημα υπευθυνότητας.

-Advertisement-

Ο λόγος για την κυρά Ρηνιώ, η επιθυμία της οποίας υλοποιήθηκε άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του δημάρχου Αμοργού, Λευτέρη Καραΐσκου και της κινητής μονάδας εμβολιασμού που έφτασε με σκάφος στο απομακρυσμένο νησί, κι ενώ έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Μήνυμα υπευθυνότητας

«Πήγαμε με το ταχυδρομείο, που πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στο νησί, με τον γιατρό, τη νοσοκόμα και την εμβολιάσαμε. Όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο κ. Καραϊσκος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αμοργού, στην ΕΡΤ, «το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρηνιώ είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας. Να θωρακίσουμε την υγεία μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

- Advertisement -

«Όλα πήγαν καλά»

Η κυρά Ρηνιώ, γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε έζησε με την οικογένειά της στην Κάλυμνο προτού μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν επέστρεψαν αποφάσισαν να εγκατασταθούν με τον άντρα της μόνιμα στην Κίναρο, όπως αναφέρει η ertnews.gr. Το 2013 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η κυρία Ρηνιώ έγινε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας.

Μιλώντας τηλεφωνικά με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Συνδέσεις» η Ειρήνη Κατσοτούρχη, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είπε ότι «όλα πήγαν καλά με το εμβόλιο», με μόνη ενόχληση έναν μικρό πόνο που ένιωθε στο χέρι για δύο ημέρες.

Το ταξίδι του εμβολίου για την Κίναρο

Περιγράφοντας ο δήμαρχος Αμοργού, την όλη διαδικασία που χρειάστηκε για να γίνει ο εμβολιασμός της κυρά Ρηνιώς, ανέφερε ότι το ταξίδι με βάρκα για την Κίναρο που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, κράτησε τεσσεράμισι ώρες λόγω καιρού, όταν συνήθως διαρκεί μιάμιση ώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραΐσκος με αφορμή τη μετάβασή του στην Κίναρο, τιμήθηκαν και οι ήρωες της πολεμικής αεροπορίας που είχαν χάσει τη ζωή τους στο νησί στις 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν κατέπεσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *