Ελλασσόνα: Στο έλεος των βανδάλων ένα ιστορικό σχολείο

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Χωρίς έλεος βανδαλίζονται σχολεία, θέατρα, παιδικές χαρές. Κάθε μέρα, παντού στη χώρα. Σήμερα ένα σχολείο στην Ελασσόνα. Αύριο ή μετά από μερικά λεπτά που αλλού άραγε;

Ένα ιστορικό κτίριο στην Ελασσόνα διαλύθηκε. Η Ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη. Οι συνεχείς βανδαλισμοί δημοτικών και όχι μόνο κτιρίων έγιναν κανόνας. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, θα υποβάλλει μηνύσεις.

-Advertisement-
fitcare

Δήλωσε: «Ενημερώθηκα σήμερα για τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στη συνοικία Αμπελοκήπων και αύριο το πρωί θα καταθέσω μήνυση για παράνομη είσοδο και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δράστες έσπασαν την εξωτερική μεταλλική είσοδο και προσπάθησαν να εισέλθουν στο ισόγειο του κτηρίου σπάζοντας το τζάμι της πόρτας εισόδου. Προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα βοηθητικά κτήρια του παλιού σχολείου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εισέλθουν στο κεντρικό κτήριο. Στο προαύλιο εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς και συσκευασίες πρόχειρου φαγητού.

273392096 10158997821927569 6774872211468804908 n | Lamianow.grΣτο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθώ την τοποθέτηση κάμερας στο ιστορικό αυτό κτήριο, καθώς οι παραβιάσεις της περίφραξης είναι πλέον συχνές και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ορατός».

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Στο ιστορικό κτήριο στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι το 2014 και το 1ο Νηπιαγωγείο μέχρι το Μάρτιο του 2021, έκτοτε παραμένει κλειστό. Το 2021 εκπονήσαμε μελέτη για την επανάχρησή του ως μουσείου. 273403008 10158997821812569 4236362188004412616 n | Lamianow.gr

in.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *