Ελλάδα σε Τουρκία για τη μειονότητα στη Θράκη: Μην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μας – Δεν δεχόμαστε παραινέσεις

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read
simaies

Δεν έμεινε αναπάντητη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που έκανε λόγο για “τουρκική” μειονότητα στη “Δυτική” Θράκη, η οποία δέχεται πιέσεις και απειλές. Η Άγκυρα βρήκε νέα ευκαιρία μετά τη δήλωση του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος επίσης μίλησε για “τουρκική μειονότητα”. 

Η Τουρκία, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της, κάλεσε την Ελλάδα να διερευνήσουν τους δράστες των απειλών κατά της “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη, κατά τις δηλώσεις του Ζεϊμπέκ. Και η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση. Μην εμπλέκεστε στα εσωτερικά μας ήταν το μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα, η οποία έσπευσε να “πατήσει” πάνω στις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή στο τουρκικό κανάλι A Haber. 

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Και υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της. 

Γι’ αυτό, καταλήγει, «δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.