Όπως μεταδίδει το evros-news, οι δύο δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.
Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους. Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς.
Σε επικοινωνία που είχε το efsyn.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τον έναν από τους δύο γερμανούς δημοσιογράφους, είπε ότι κατά το ρεπορτάζ στην περιοχή διαπίστωσαν πως ο παράνομος διακινητής που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο και έφυγε. Είπε ακόμα ότι εκείνη την ώρα καμιά απ’ τις δύο πλευρές (ελληνική και τουρκική) δεν έκανεκάποια κίνηση για να τους προσεγγίσουν, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες δεν είχαν τρόφιμα μαζί τους.
Πηγή: news247.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.