Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    xeirourgeio | Lamianow.gr
    Άρτα: Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο – Χειρουργείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
    dikastrosimaia | Lamianow.gr
    Από τον παγετό στον νοτιά: Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού μετά την Πρωτοχρονιά
    202511291129525306 1200x809 1 | Lamianow.gr
    Επιστρατεύονται στρατιωτικοί κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων
    ekav vrady 1 | Lamianow.gr
    Σοκ στην Άρτα: 16χρονος δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    troxaio2 ekav nyxta.jpg | Lamianow.gr
    Τροχαίο με δυο τραυματίες στην Εθνική Οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Λαμία
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    d0140f7c38234dd683baceb1fa681e8e | Lamianow.gr
    Πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δείτε βίντεο με το δαχτυλίδι αρραβώνων στο αριστερό
    202601011245165546 1200x768 1 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τι ώρα το ντέρμπι αύριο – Αυτοί είναι οι διαιτητές
    202512312036502631 | Lamianow.gr
    Ρομπέρτο Κάρλος από το νοσοκομείο: «Προληπτική επέμβαση, δεν έπαθα έμφραγμα»
    202502131522118531 | Lamianow.gr
    Ο Ρονάλντο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη
    ilio | Lamianow.gr
    ΑΕΚ: Ο Ηλιόπουλος δίνει 21.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» – Συν 2.000 για κάθε γκολ στο φιλικό
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Εφιάλτης χωρίς τέλος οι τιμές των καυσίμων – Οι προβληματισμοί της κυβέρνησης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφιάλτης χωρίς τέλος οι τιμές των καυσίμων – Οι προβληματισμοί της κυβέρνησης

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Μάι 26, 2022 @ 10:03
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

Σε εφιάλτη διαρκείας εξελίσσονται οι υψηλές τιμές των καυσίμων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και για τα συναρμόδια οικονομικά επιτελεία, που λόγω δημοσιονομικής στενότητας δυσκολεύονται να βρουν μέτρα στήριξης.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η αγωνία επικεντρώνεται κυρίως στα νησιά, όπου οι τιμές της αμόλυβδης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα διαμορφώνονται ήδη σε πάνω από 2,4 ευρώ το λίτρο και σε Κρήτη, Κέρκυρα, Λευκάδα και Κεφαλονιά πάνω από 2,3 ευρώ το λίτρο, στην Πάτρα πάνω από 2,20, ενώ η τουριστική περίοδος είναι μπροστά και η αβεβαιότητα στη διεθνή αγορά παρούσα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητεί απεγνωσμένα μέτρα παρέμβασης για τη συγκράτηση των τιμών, πράγμα ωστόσο εξαιρετικά δύσκολο εφόσον έχει αποκλειστεί οποιοδήποτε μέτρο με δημοσιονομική επίπτωση. Στο τραπέζι φαίνεται να είναι η παροχή fuel pass στα νησιά και μόνο για τους Ελληνες που θα ταξιδέψουν σε αυτά για διακοπές κατά την τουριστική περίοδο, αλλά και η οριζόντια μείωση του ΦΠΑ ή και του ΕΦΚ σε κάποια πολύ μικρά νησιά, μέτρο που εξετάζεται συνδυαστικά με την επιδότηση των πρατηριούχων ώστε να μη μειωθεί το περιθώριο κέρδους τους.

Το αρμόδιο οικονομικό επιτελείο φέρεται να προσδοκά τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου που θα επιτρέψει μια πιο δραστική παρέμβαση για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις υψηλές τιμές καυσίμων. Εάν η τουριστική κίνηση ξεπεράσει το 80% σε σχέση με το 2019 ή η τιμή του φυσικού αερίου υποχωρήσει κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Στο κενό φαίνεται να έχουν πέσει, στο μεταξύ, προσπάθειες επίτευξης μιας συμφωνίας κυρίων με εταιρείες εμπορίας και πρατήρια για απορρόφηση μέρους των αυξήσεων, με τους δύο κλάδους να δηλώνουν ότι πωλούν ήδη με πλαφόν που δεν λαμβάνει υπόψη του το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος. Στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται εξάλλου από προχθές τα στοιχεία τιμολόγησης που παρέδωσαν δύο διυλιστήρια, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται σε όλη την αλυσίδα καυσίμων. Στον κλάδο των πρατηρίων, τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, έχουν καταγράψει παραβάσεις που αναλογούν στο 26%, δηλαδή ένα στα τέσσερα πρατήρια.

Η πλευρά της αγοράς, πάντως, επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη μείωση της φορολογίας, η οποία αντιπροσωπεύει το 51,7% της τιμής της βενζίνης στην αντλία. Παραθέτει μάλιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους έχουν αυξηθεί σημαντικά τόσο τα δημόσια έσοδα από τον ΕΦΚ, που είναι συνάρτηση των πωλήσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί, όσο και από τον ΦΠΑ λόγω των υψηλών τιμών.

Η συνολική ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε το τετράμηνο κατά 13%, με τις βενζίνες να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση, 24%, το πετρέλαιο κίνησης 14% και το θέρμανσης 3,5%. Ο Μάιος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, δείχνει μια αύξηση 6% στις βενζίνες και 8% στο πετρέλαιο κίνησης. Συγκρινόμενες ωστόσο με την προ COVID περίοδο, οι πωλήσεις καυσίμων ήταν μειωμένες κατά περίπου 20% στο τετράμηνο. Η αγορά εμφάνισε μια μεγάλη δυναμική το πρώτο δίμηνο του έτους, η οποία ανακόπηκε ελαφρώς τον Μάρτιο και τον Μάιο, σε αντίθεση με τον Απρίλιο που πήγε πολύ καλά λόγω Πάσχα.

 

MAGAZINO

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article | Lamianow.gr Θρίλερ στο λιμάνι του Πειραιά – 5χρονη ανασύρθηκε από το λιμάνι – Νοσηλεύεται στην εντατική
Next Article sikaris 1 | Lamianow.gr Αντώνης Συκάρης: «Θα τον αποχαιρετίσουμε στην Πάρνηθα» – Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
3°C
Lamia
clear sky
4° _ 1°
53%
Πε
4 °C
Πα
12 °C
Σα
12 °C
Κυ
16 °C
Δε
17 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

057995ca 6956b9b9301be | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθηνών-Λαμίας: Πεζός κινείτο επί χιλιόμετρα, μόνος, κάνοντας “ζιγκ-ζαγκ” στην εθνική οδό! (Vid)

202511291129525306 1200x809 1 | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρατεύονται στρατιωτικοί κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων

pappous giagia | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Λαμία: «Χριστούγεννα με τον παππού και τη γιαγιά» από το Συμβούλιο Νέων (Vid)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης