Πολύ σοβαρά απασχολεί την γειτονική μας Τουρκία η προειδοποίηση με αφορμή τις επερχόμενες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την οποία σε κάποιες πόλεις θα πρέπει να…ανησυχήσουν για «διοξείδιο του αζώτου».
Αυτό αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα οι πόλεις που αναμένεται να εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο δεν είναι και μακριά από τη χώρα μας!
Συγκεκριμένα το δελτίο καιρού που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας (MGM) περιελάμβανε την έκφραση «μουντός» καιρός σε πολλές πόλεις για το Σάββατο και την Κυριακή. Ο λογαριασμός Weather Forum επέστησε επίσης την προσοχή στον μουντό καιρό με την ανάρτησή του.
Η ανάρτηση ανέφερε, “Παρατηρούμε μια αύξηση στα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη λόγω της επίδρασης της υψηλής πίεσης. Το διοξείδιο του αζώτου δημιουργεί έναν μουντό και δύσοσμο αέρα.”
Τι είναι το διοξείδιο του αζώτου
Το διοξείδιο του αζώτου είναι ένα κοκκινοκαφέ και δηλητηριώδες αέριο. Η μυρωδιά αυτού του αερίου, που έχει έντονη μυρωδιά, μοιάζει με το αέριο χλώριο. Έχει μια πικάντικη μυρωδιά που προκαλεί βήχα.
Το διοξείδιο του αζώτου είναι ένα πολύ τοξικό αέριο, επομένως είναι δύσκολο να ανιχνευθεί σε χαμηλή συγκέντρωση. Η εισπνοή αυτού του αερίου μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο και ζάλη.
newsbomb.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.