Η αγαπητή σε όλους όσοι τη γνώριζαν γυναίκα, νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της βόρειας Ελλάδας, όπου δυστυχώς κατέληξε.
Ο σύζυγος και η οικογένειά της, όταν ενημερώθηκαν σχετικά από τους γιατρούς, δεν το πολυσκέφτηκαν. Πρότειναν τη δωρεά των ζωτικών οργάνων της, και άμεσα, υπό τον συντονισμό του Γραφείου Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, οργανώθηκαν επιχειρήσεις μεταφοράς τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου σε πέντε λήπτες, συνομήλικους περίπου της θανούσας, μεταμοσχεύθηκαν το ήπαρ της, οι δύο νεφροί της και οι κερατοειδείς της.
“Είμαστε υπερήφανοι για την απόφαση των οικείων της συντοπίτισσάς μας, για την ευαισθησία και την ανθρωπιά που επέδειξαν μέσα στην οδύνη της απώλειας του δικού τους ανθρώπου”, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του “Σισμανόγλειου” νοσοκομείου Κομοτηνής, Αλέξανδρος Σπανός, που τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το θέμα των μεταμοσχεύσεων, με εισηγήτριες τη Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, Δ. Ζαχαρούδη, και τη Διευθύντρια ΕΣΥ / Α΄ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Γ. Βασιλειάδου. “Πιστεύουμε οτι δράσεις όπως αυτή η ημερίδα συμβάλλουν στη διέγερση των αντανακλαστικών για προσφορά στον συνάνθρωπο, κάτι το οποίο προφανώς δεν είναι δεδομένο ή εύκολο να συμβεί σε τέτοιες δραματικές περιστάσεις, γι’ αυτό και η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται από την υπεραξία της ύψιστης προσφοράς: της προσφοράς ζωής, κυριολεκτικά!“, προσέθεσε ο κ. Σπανός, εξαίροντας τη στάση των συγγενών της δωρήτριας.
Πηγή: inkomotini.news