Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (7/7) στη Λαμία, όταν μέσα σε διάστημα μίας ώρας εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Λαμιέων.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 στο Παλαιοχώρι, κοντά στον σκουπιδότοπο της περιοχής, κινητοποιώντας άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Λίγα λεπτά αργότερα, δεύτερη εστία εκδηλώθηκε στη νότια πλευρά της πόλης, σε καλαμιές που είχαν καεί ξανά πριν από λίγες ημέρες, κοντά σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, γεγονός που αύξησε το επίπεδο κινδύνου.











Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, με την υποστήριξη της Ομάδας Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), ενώ σηκώθηκαν άμεσα και τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Τα αεροσκάφη είχαν μόλις λάβει εντολή για την πρώτη πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι, ωστόσο ανταποκρίθηκαν ταχύτατα και στις δύο εστίες.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.