Eκτίμηση πως κανένας από τους υποψήφιους δεν θα γράφει μπροστά τον αριθμό 3- Σε κάθε περίπτωση το κλίμα θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τα τέλη Αυγούστου και μετά!
Η διενέργεια δημοσκοπήσεων τέλη Ιουλίου αντιμετωπίζουν πολλές επισφάλειες -και για αυτό, ακόμα κι αν πραγματοποιούνται αποφεύγεται να δημοσιοποιούνται. Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για δημοσκοπήσεις που αφορούν την εκλογή προέδρου σε ένα κόμμα, όπου το εκλογικό σώμα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό άγνωστο.
Παρόλα αυτά η στήλη θα αναφερθεί σε δυο τελευταίες μετρήσεις που έχει υπόψη της και που παρουσιάζουν τις προαναφερθείσες επιφυλάξεις της.
Η Άννα Διαμαντοπούλου κόβει κυρίως από τον Παύλο Γερουλάνο και δευτερευόντως από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η πρώην Επίτροπος περνάει στην τρίτη θέση μεταξύ των ψηφοφόρων της «στενής εκλογικής βάσης» του ΠΑΣΟΚ, με την απόσταση του Χάρη Δούκα (δεύτερος) από τον Νίκο Ανδρουλάκη (που προηγείται) να είναι πλέον μονοψήφια- και μάλιστα κοντά στα μισά της δεκάδας.
Και στις δυο μετρήσεις, στην «πλατιά εκλογική βάση» η σειρά και τα ποσοστά αλλάζουν, με τον Χάρη Δούκα να προηγείται, γεγονός που δείχνει πως πολλά στη μάχη για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα κριθούν από τον αριθμό των μελών και φίλων που θα ψηφίσουν. Αν είναι μεγάλος ευνοούνται οι Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου, αν είναι μικρότερος ο Νίκος Ανδρουλάκης μετατρέπεται αυτομάτως στο μεγάλο φαβορί.
Σε κάθε περίπτωση οι μετρήσεις δείχνουν πως κανένας από τους υποψηφίους αρχηγούς στις 6 Οκτωβρίου που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες δεν θα «γράψει» μπροστά τον αριθμό 3. Ο πρώτος, δηλαδή, θα έχει κάτω από 30%. Γεγονός που αν συμβεί οι συμμαχίες του Β΄ Γύρου θα κρίνουν τα πάντα!
Δυο συμβουλές της στήλης: Πρώτον να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο. Και δεύτερο, να μην υποτιμάται ο Παύλος Γερουλάνος!
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

μακάρι ο Γερουλάνος. ποτέ ο αμοραλιστης Δούκας.