Η κυπριακή ΑΟΖ παραμένει πεδίο εντάσεων και προκλήσεων, καθώς εκτός από το Γιαβούζ, το οποίο δικαιολογημένα έχει «τραβήξει» τα βλέμματα και την προσοχή όλων τις τελευταίες ημέρες, ο «Πορθητής» συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή.
Το «Fatih» όπως αλλιώς ονομάζεται, βρίσκεται ανατολικά της Πάφο, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας φροντίζει να ανανεώνει τις ναυτικές δυνάμεις που το προστατεύουν, με τη νέα φρεγάτα-«προστάτη» να εντοπίζεται από νέες δορυφορικές εικόνες.
Ο γνωστός λογαριασμός δορυφορικών αναλύσεων «Image Sat International» δημοσίευσε στο Twitter νέες δορυφορικές εικόνες, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2019, όπου εμφανίζεται νέα τουρκική φρεγάτα δίπλα στον «Πορθητή».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανάλυσης, πρόκειται για φρεγάτα «G-Class», δηλαδή εκσυγχρονισμένες φρεγάτες κατηγορίας OH Perry του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων ανατολική της Πάφου, στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το SigmaLive, ο ίδιος λογαριασμός είχε δημοσιεύσει στις 16 Ιουνίου κι άλλη φωτογραφία του «Πορθητή», το οποίο προστάτευε η τουρκική φρεγάτα «Barbaros».
onalert

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.