Τι μπορεί να κάνει κανείς για να χαλαρώσει; Να διαβάσει ένα βιβλίο! Να μια καλή ιδέα! Πριν από αυτό όμως, μπορεί να ουρλιάξει για να αποβάλλει το έντονο στρες.
Το βιβλιοπωλείο “The World’s Door” προσφέρει και τα δυο στους πελάτες του: όσοι επισκέπτονται ένα βιβλιοπωλείο, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο, μπορούν να επισκεφτούν το σκοτεινό και ηχομονωμένο δωμάτιο και να ουρλιάξουν, για όσο το έχουν ανάγκη, για να διώξουν το στρες της καθημερινότητας.
Και αν εκτός από τις φωνές, οι πελάτες θέλουν να αποβάλλουν το άγχος τους ακόμη πιο… δυνατά, υπάρχει και ένα σετ με ντραμς για να παίξουν (ή να χτυπήσουν) οι πελάτες, όσο θέλουν.
Βεβαίως η παροχή είναι δωρεάν για 10 λεπτά! Αν έχετε επιπλέον άγχος, μπορεί να σας στοιχίσει κάτι παραπάνω!
Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, Αμπντέλ Ραχμάν Σάαντ, παρουσιάζει το κατάστημά του με υπερηφάνεια.
“Όταν εισέρχεσαι στο δωμάτιο, είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλον κόσμο, χωρίς τηλέφωνο και χωρίς τίποτα άλλο που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου ή να σε επηρεάσει” δήλωσε ο Αχμέντ Σαράφ, ο οποίος έχει καταφύγει στο “Δωμάτιο ουρλιαχτών”.
Ο Μοχάμεντ ελ Ντεμπάμπι, οδοντίατρος είναι πλέον συχνός επισκέπτης του βιβλιοπωλείου με τις… εξτρά παροχές: “Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο, είναι ότι μετά την επίσκεψη μπορούσα να βρω λύσεις στο πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζα, αυτές οι ιδέες μου ήρθαν την ώρα που ούρλιαζα” λέει. “Χρειάζομαι 10 λεπτά μέσα στο δωμάτιο (τα πέντε περνάνε γελώντας). Κάποιες φορές καλύπτω τα αφτιά μου με τα χέρια μου, κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τη φρίκη του τρέχοντος έτους” πρόσθεσε.
Το “Δωμάτιο ουρλιαχτών” λειτουργεί εδώ και ένα μήνα. Ο ιδιοκτήτης διάβασε για παρόμοια δωμάτια διαχείρισης θυμού ή άγχους που λειτουργούν σε άλλες πόλεις, στο Τόκιο και το Λος Άντζελες και αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα και στο Κάιρο.
Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των επισκεπτών είναι γυναίκες. “Οι αντιδράσεις τους είναι διαφορετικές κάθε φορά” αναφέρει ο Αμπντέλ Ραχμάν Σαάντ. “Μερικές το θεωρούν κάθαρση – φεύγουν χαμογελώντας και γελώντας”, είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Guardian”.
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο προ-ουρλιαχτού και μετά-ουρλιαχτού συναίσθημα και πονόλαιμος για το υπόλοιπο απόγευμα. Αλλά το να ξέρεις ότι είναι διαθέσιμο ένα δωμάτιο για ουρλιαχτό είναι ανακουφιστικό, ανέφερε ο Μοχάμεντ ελ Ντεμπάμπι.