Δολοφονήθηκε ένας ακόμη δημοσιογράφος στο Μεξικό

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν για την «El Heraldo de Chiapas» δολοφονήθηκε την Παρασκευή στην Πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, γνωστοποίησε η εφημερίδα του.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πρόκειται για τον ένατο ρεπόρτερ που δολοφονείται στο Μεξικό εντός 2018.

Ο Μάριο Γκόμες, 35 ετών, δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από το σπίτι του, περί τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) στην πόλη Γιαχαλόν, όπου εργαζόταν ως ανταποκριτής της Ελ Εράλδο.

Είχε «υποβάλει πρόσφατα καταγγελία για απειλές» κατά της ζωής του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη σύνταξη της Ελ Εράλδο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Ο Γκόμες εργαζόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια στην εφημερίδα, καλύπτοντας «το ελεύθερο, το πολιτικό, τη δικαιοσύνη και τα κοινωνικά».

«Απαιτούμε να διενεργηθεί έρευνα σε βάθος για να βρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα», τόνισαν οι συνάδελφοί του σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Οι τοπικές δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν τον φόνο του ρεπόρτερ και δεσμεύθηκαν να διενεργήσουν έρευνα «για να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα».

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, πίσω μόνο από τη Συρία, κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000. Στην πλειονότητά τους, τα εγκλήματα αυτά έμειναν ατιμώρητα.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *