Τον περασμένο Οκτώβριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη τον άνθρωπο που συνάντησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου του 2014, ο παίκτης του μπέιζμπολ της τότε ερασιτεχνικής ομάδας του ΠΑΟ Ρανσέλ Κρουζ. Κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο άνθρωπος αυτός σκότωσε ενδεχομένως μαζί με ένα άτομο που δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα, τον 24χρονο Ρανσέλ και εξαφάνισε το πτώμα του.
Στο εδώλιο κάθισαν άλλα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και η Περουβιανή σύντροφός και μητέρα των παιδιών του με την οποία ζούσαν στην Αθήνα. Η ίδια αθωώθηκε από τις κατηγορίες της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της οπλοκατοχής και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.
Η τρίτη κατηγορούμενη, μία Ελληνίδα 51 χρόνων που σύναψε εικονικό γάμο με τον άτυχο αθλητή, κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της ψευδορκίας. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ένας ακόμα Δομινικανός – φίλος του καταδικασθέντα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει φύγει στο εξωτερικό.
Τετ –α –τετ με τον κατηγορούμενο
Η εκπομπή «Φως στοΤούνελ» όσο ερευνούσε την περίεργη εξαφάνιση του νεαρού αθλητή από τον Άγιο Δομίνικο, είχε εντοπίσει το άτομο αυτό, το οποίο είχε συναντηθεί με την Αγγελική Νικολούλη στα γραφεία της εκπομπής. Ισχυριζόταν ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στους φίλους του άτυχου Δομινικανού. Τόνισε στη δημοσιογράφο απειλητικά πως αν συνεχίσει να τον εμπλέκει στην όλη ιστορία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους δικηγόρους του.
Μετά τις υποθέσεις Χαριτοπούλου, Άλεξ, Μάριου Παπαγεωργίου, των δύο φίλων Βαλμπόνα Πέππα και Ρόζα Μάσια και της εύπορης Αθηναίας Μαρίας Νιωτάκη, άλλη μία υπόθεση που ερεύνησε η εκπομπή καταλήγει σε καταδίκη του υπαίτιου για ανθρωποκτονία χωρίς ομολογία και χωρίς να έχει βρεθεί πτώμα. Η έρευνα δημιούργησε δεδικασμένο και οδήγησε στην έκδοση σχετικής διάταξης από τον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με αυτήν, είναι δυνατόν με βάση τα «συνοδά στοιχεία» να υπάρξουν καταδίκες για ανθρωποκτονίες χωρίς τον εντοπισμό πτώματος ή την ομολογία του δράστη.
Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη των ενόχων
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014, ο Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, έφυγε από το σπίτι που νοίκιαζε στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι, με ένα μπλε μηχανάκι Γιαμάχα μικρού κυβισμού.
Θα πήγαινε στο Μοναστηράκι για να συναντήσει έναν 38χρονο που είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος και του αποσπούσε χρήματα προκειμένου να του εξασφαλίσει έγγραφα μόνιμης άδειας παραμονής στην Ελλάδα. Όπως του είχε πει, θα πήγαιναν στη Λαμία αυθημερόν για να τακτοποιήσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Η Αγγ. Νικολούλη είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει τον ύποπτο ρόλο του ατόμου αυτού στην υπόθεση και ερεύνησε το κοντινό του περιβάλλον.
Ο Ρανσέλ δύο χρόνια πριν είχε παντρευτεί με «λευκό γάμο» μια 47χρονη που έμενε στη Νέα Σμύρνη. Σε επαφή τους είχε φέρει η σύζυγος του υποτιθέμενου δικηγόρου του. Από την επιτόπια έρευνα του δημοσιογράφου της εκπομπής, φάνηκε ότι η γυναίκα αυτή είχε δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, την έρευνα της περίεργης εξαφάνισης του Ρανσέλ, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Από την άρση απορρήτου του κινητού του Ρανσέλ, προέκυψε ότι την ημέρα της εξαφάνισης συνομίλησε με τον δράστη και βρέθηκαν στο Μοναστηράκι. Το «Τούνελ» στη διάρκεια ζωντανής προβολής της εκπομπής, εντόπισε τις διευθύνσεις μελών της σπείρας στο Βύρωνα.
Η έκπληξη ήρθε από τους γείτονες που ανέφεραν στον ρεπόρτερ της εκπομπής πως ο βασικός ύποπτος που αναζητούσαν οι Αρχές στο εξωτερικό, ήταν στην περιοχή τους!
Στη συνέχεια σε έρευνα παρουσία Εισαγγελέα στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν: ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, πλαστές σφραγίδες με εντυπώματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα στοιχεία.
Δείτε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ