Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9,2% από 8,8% τον Ιανουάριο – Κόλαφος για την κυβέρνηση η άποψη των πολιτών για την κρίση: Το 80,9% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες
Η έρευνα διεξήχθη από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 1.005 πολίτες σε όλη την Ελλάδα.
Ως προς την πρόθεση ψήφου η έρευνα της Rass δίνει στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό 30,8% και στον ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 9,1 μονάδες.
Σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου υπάρχει ένα μικρό κλείσιμο της ψαλίδας καθώς τότε τα ποσοστά ήταν 31,4% και 21,6%, δηλαδή διαφορά 9,8%.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του in.gr, στην τρίτη θέση ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό 9,2% (από 8,8% τον Ιανουάριο), το ΚΚΕ με 7,3% και η Χρυσή Αυγή με 7,1%.
Να σημειωθεί ότι το Κίνημα Αλλαγής κρίνεται από τους πολίτες ως ο βασικός πολιτικός φορέας που μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Κεντροαριστερά.
Κοντά στο όριο του 3% κινείται η Ένωση Κεντρώων, ενώ εκτός Βουλής θα βρεθούν ΑΝΕΛ, Ελληνική Λύση και Ποτάμι.
Ως προς τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά πρώτος με ποσοστό 40,3% θετικές γνώμες και 47,1% αρνητικές.
Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 34,2% θετικές γνώμες και 48,5% αρνητικές. Στη συνέχεια είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην έκτη θέση με μόλις 20,5 % θετικές γνώμες και 71% αρνητικές πάνω μόνο από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Πάνο Καμμένο.
Στο ερώτημα: «Αν στις εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ποια κυβέρνηση συνεργασίας θα προτιμούσατε να σχηματιστεί;» οι πολίτες απαντούν:
Κυβέρνηση ΝΔ με Κίνημα Αλλαγής, το 37,4%. Τον Ιανουάριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 40.9%.
Τέλος. στο ερώτημα αν η χώρα μας, μετά και την έξοδο στις αγορές, έχει ξεπεράσει την κρίση και μπαίνει σε περίοδο ομαλότητας ή υπάρχει κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες, η απάντηση είναι κόλαφος για την κυβέρνηση.
Το 80,9%, δηλαδή 8 στους 10 πολίτες, λέει ότι υπάρχει κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες. Μόλις το 16,5% εκτιμά ότι ξεπεράστηκε η κρίση και μπαίνει η χώρα σε περίοδο ομαλότητας ενώ 2,6% δεν ξέρει ή δεν απαντά.
Πηγή-protothema.gr