Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δήμος Λοκρών: “Όχι” σε πλευρικά διόδια σε Λιβανάτες και Σκάλα Αταλάντης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Δήμος Λοκρών: “Όχι” σε πλευρικά διόδια σε Λιβανάτες και Σκάλα Αταλάντης

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 11, 2021 @ 19:18
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Περί τοποθέτησης πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Σκάλας Αταλάντης και Λιβανατών

Για το θέμα ο Πρόεδρος της επιτροπής είπε τα εξής: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος Λοκρών χωρίζεται από τα μετωπικά και παράπλευρα διόδια Τραγάνας στα δυο γεγονός που «απαγορεύει» στους πολίτες να μετακινηθούν από και προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται δυσμενέστατα ο Δήμος μας και να βυθίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και απόγνωση, σε μια περίοδο που οι υπηρεσίες υποβαθμίζονται με τις καταργήσεις τραπεζών, ταχυδρομείων κ.ο.κ. οι ανάγκες μετακίνησης είναι αυξημένες μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων προς την έδρα του Δήμου, την Αταλάντη.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Επιπλέον :

α)  Τη χρονική στιγμή, εν μέσω πανδημίας, είναι αναγκαία η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση των πολιτών, μέσω της ΠΑΘΕ, στη πόλη της Λαμίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας,

β)  Σε πολλά σημεία το παράπλευρο δίκτυο είναι ημιτελές, όπως π.χ. στην άνοδο από τις Λιβανάτες προς την Αρκίτσα, στην κάθοδο από κόμβο της Μαλεσίνας προς το Θεολόγο, ενώ διέρχεται μέσα από δύο κοινότητες, την Τραγάνα και το Προσκυνά, με αποτέλεσμα την αυξημένη επικινδυνότητα για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Επίσης εξαιτίας ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων στην εθνική οδό (ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για τις αναγκαίες εργασίες της Νέας Οδού) εγκυμονεί κινδύνους για τους μετακινούμενους κατοίκους.

γ)  Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαθητές και συνταξιούχοι μετακινούνται καθημερινά

 Με την απόφασή της η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, να εκτελέσει το έργο των πλευρικών διοδίων στους κόμβους Αταλάντης και Λιβανατών, θα προκαλέσει τη δυσχέρεια της κυκλοφορίας των οχημάτων, την αύξηση των ατυχημάτων λόγω στενότητας και ακαταλληλότητας των περιφερειακών δρόμων του Δήμου, τη μη στάση του ΚΤΕΛ στους εν λόγω κόμβους για την αποφυγή καταβολής διοδίων κ.α. Η ήδη κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων που περιβάλλουν τον Δήμο μας θα γίνει ακόμη χειρότερη και βέβαια θα επηρεαστεί ως προς το δυσμενέστερο η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής

 Το κόστος επιβάρυνσης από τα μετωπικά διόδια Τραγάνας είναι ήδη αυξημένο, καθώς για μικρή χρήση του αυτοκινητοδρόμου οι Δημότες καταβάλλουν ένα σημαντικό αντίτιμο.

 Η κατασκευή των πλευρικών διοδίων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση της επισκεψιμότητας σε τουριστικές περιοχές του Δήμου μας, καθώς οι εν δυνάμει επισκέπτες θα περιορίσουν την μετάβασή τους εκεί λόγω του κόστους των διοδίων.

 Επιπλέον, θα αυξηθεί το κόστος μεταφοράς προϊόντων από και προς τον Δήμο μας για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου μας, αφού για τα φορτηγά και μεγάλα φορτηγά θα απαιτείται μεγαλύτερο κόστος.

 Η απόφασή λοιπόν στρέφεται ευθέως κατά των δημοτών, των εργαζομένων στον Δήμο μας αλλά και των επαγγελματιών που εδρεύουν σε αυτόν.

 Για όλους τους ανωτέρω λόγους και συναισθανόμενοι το χρέος που έχουμε έναντι των δημοτών, των εργαζομένων και των πολιτών που μετακινούνται στο Δήμο Λοκρών και την ευθύνη μας να υπερασπιστούμε τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, οφείλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας  για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, γιατί την θεωρούμε ανεδαφική και έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που καταργηθούν τα μετωπικά διόδια Τραγάνας.

 Να καλέσουμε τους αρμόδιους κ.κ. Υπουργούς, όλους τους κ.κ. Βουλευτές της Φθιώτιδας καθώς και τον κ. Περιφερειάρχη, και τους Αντιπεριφερειάρχες να σταθούν αρωγοί στο δίκαιο αίτημά μας και να συμβάλλουν στην άμεση λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον Δήμο Λοκρών.

 Να δηλώσουμε, ότι είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για το συμφέρον των δημοτών μας και των πολιτών, αν και θεωρώ ότι με τον διάλογο και την κοινή αντίληψη μπορούν να βρεθούν βιώσιμες λύσεις.

Επί του θέματος ζητήσαμε την γνώμη των συμβουλίων των κοινοτήτων Αταλάντης και Λιβανατών.

Τόσο το Συμβούλιο της Κοινότητας Αταλάντης με την αρίθμ. 2/3/2021 απόφασή του, όσο και το Συμβούλιο της Κοινότητας Λιβανατών με την αρίθμ. 5/2021 όμοια, εκφράζουν την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία τους στην πρόθεση της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. να προχωρήσει στην εγκατάσταση και λειτουργία πλευρικών διοδίων στους αντίστοιχους κόμβους.

Σας καλώ να εκφράσουμε  κι εμείς ως Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λοκρών  την γνώμη μας για το θέμα».

Η επιτροπή αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ

  • Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με την τοποθέτηση και λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Σκάλας Αταλάντης και Λιβανατών. Για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν τα μετωπικά διόδια Τραγάνας και να ολοκληρωθεί η κατασκευή των παράδρομων της Εθνικής Οδού, στα όρια του Δήμου Λοκρών.
  • Καλούμε τους αρμόδιους κ.κ. Υπουργούς, όλους τους κ.κ. Βουλευτές της Φθιώτιδας καθώς και τον κ. Περιφερειάρχη, και τους Αντιπεριφερειάρχες να σταθούν αρωγοί στο δίκαιο αίτημά μας και να συμβάλλουν στην άμεση λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον Δήμο Λοκρών.
  • Δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για το συμφέρον των Δημοτών μας και των Πολιτών.

-Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

MAGAZINO

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article souper market | Lamianow.gr Ξύλο σε σούπερ μάρκετ – Τραυμάτισαν την προϊσταμένη όταν τις έπιασε να κλέβουν
Next Article pola roupa 2048x1404 1 | Lamianow.gr Καραμπόλα στον Κηφισό: Η Πόλα Ρούπα ήταν στην κλούβα της ΕΛΑΣ
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
89%
5 km/h
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Τε
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης