Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    koyzina | Lamianow.gr
    Χαλασμένα μπιφτέκια, βρώμικοι πάγκοι, άθλιες συνθήκες – Κατασχέθηκαν 12 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων, δείτε φωτογραφίες
    prasini grammi | Lamianow.gr
    Σαν σήμερα 30 Δεκεμβρίου: Χαράσσεται η «Πράσινη Γραμμή» στη Λευκωσία – Η πρώτη διχοτόμηση της Κύπρου
    laiki | Lamianow.gr
    Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου
    tempoi 1 | Lamianow.gr
    Οι δικαστικές υποθέσεις που «σημάδεψαν» το 2025: Η γυναικοκτονία – σύμβολο, τα Τέμπη και η δικαστική «ταφόπλακα» για Φιλιππίδη και Πισπιρίγκου
    stratiotis | Lamianow.gr
    Στρατιώτης καταγγέλλει φυλάκιση 25 ημερών και αποπομπή από τις Ειδικές Δυνάμεις επειδή μίλησε σε συγκέντρωση συνδικάτων στο Σύνταγμα
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    a4bc5119 76e7 4109 9b4e b9f9b7d12ab4 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον ταχύτατο Ουαταρά για αριστερό μπακ
    metadoseis 1 | Lamianow.gr
    Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε σήμερα Premier League, Ακτή Ελεφαντοστού-Καμερούν και το «ελληνικό ντέρμπι» της Πορτογαλίας
    f53f8471 mikezambidis | Lamianow.gr
    Μιχάλης Ζαμπίδης: Έριξε… βόμβα ο Iron Mike! Επιστρέφει στα ρινγκ 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του
    b55ebf23 christoforakis | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός: «Έχουν διαλυθεί τα πάντα στο ΣΕΦ – Πηγαίνουμε γύρω γύρω για προπονήσεις»
    202512261516263009 | Lamianow.gr
    Aναβλήθηκε για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ο αγώνας Μαρούσι – Παναθηναϊκός
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δημήτρης Κουφοντίνας – «Οχι» στο αίτημά του για αποφυλάκιση με όρους

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIESΦΘΙΩΤΙΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας – «Οχι» στο αίτημά του για αποφυλάκιση με όρους

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Δεκ 3, 2021 @ 18:53
1 Σχόλιο
Share
3 Min Read
SHARE

«Οχι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, είπαν οριστικά οι δικαστές. Μάλιστα, ο «Λουκάς» της «17Ν» θα μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα για να βγει υπό όρους από τη φυλακή τον Σεπτέμβριο του 2027, κι όχι σήμερα, όπως ήθελε με την αίτηση που είχε καταθέσει.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Το βούλευμα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, αναφέρει ότι η αίτηση του Κουφοντίνα που στηρίχθηκε στις επιεικέστερες διατάξεις περί υφ όρον απόλυσης του Ποινικού Κώδικα που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νέου Π.Κ. (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019), πρέπει να απορριφθεί.

Ακολουθώντας το σκεπτικό που είχε κατατεθεί εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και ειδικά από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο Κουφοντίνας θα παραμείνει για άλλη μια 6ετία στις φυλακές.

Θυμίζουμε ότι ο Κουφοντίνας ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους καθώς έχει συμπληρώσει στις φυλακές (στις 5 Σεπτέμβρη 2021) , 19 χρόνια πραγματικής έκτισης ποινής και 8 χρόνια ευεργετικής έκτισης ποινής (με τα μεροκάματα της φυλακής).

-Advertisement-
KATSIAVOS

Η αίτηση στηρίζεται στον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νέου Π.Κ. (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), με το αιτιολογικό ότι εφαρμόζεται πάντα ο ευεργετικότερος για τον κατηγορούμενο νόμος. Έτσι ο παλιός Π.Κ. προέβλεπε ότι δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης θεμελιώνεται για όλους τους ισοβίτες ύστερα από 16 ή 19 (μάξιμουμ) χρόνια έκτισης ποινής.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθεί η αίτηση Κουφοντίνα και τώρα έρχεται το δικαστικό συμβούλιο να πει ότι ο παλιός κώδικας αναφερόταν σε περιπτώσεις καταδικασμένων σε μια φορά ισόβια κάθειρξη και όχι σε καταδίκους με πολλαπλές ισόβιες, όπως π.χ ο Κουφοντίνας. Η άποψη αυτή, που πλέον αφορά πολλούς κρατούμενους με πολλαπλές ισόβιες, αποφαίνεται (σ.σ όπως καταγράφεται στο βούλευμα) ότι η έλλειψη ρητής αναφοράς στον προηγούμενο κώδικα σε πολυϊσοβίτες, δημιουργεί κενό νόμου, το οποίο καλυπτόταν νομολογικά από τα δικαστήρια. Το κενό μάλιστα, όπως αναφέρεται, καλύφθηκε από τον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 που ψηφίστηκε απι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται ότι οι πολυϊσοβίτες μπορούν να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους στα 25 χρόνια (άρθρο 105Β παρ. 6 ΠΚ).

Οι δικαστές θεωρούν μάλιστα πως αυτή η ρητή αναφορά περι δικαιώματος να αποφυλακιστούν με όρους οι πολυιβίτες στα 25 χρόνια, καλύπτει το «κενό νόμου», όπως το περιγράφουν. Λένε μάλιστα πως  «νομολογιακά γινόταν δεκτό ότι στην περίπτωση αυτή (σ.σ του πολυισοβίτη) ο κρατούμενος μπορούσε να απολυθεί υπό όρο εάν είχε εκτίσει πραγματικά ποινή 19 ετών και ευεργετικώς (σ.σ με μεροκάματα) υπολογισθείσα 25 ετών…» όμως πλέον το θέμα λύνεται ρητά με την πρόβλεψη του νέου Ποινικού Κώδικα του 2019.

Γιαυτό και στο θέμα μάλιστα της αρχής εφαρμογής των επιεικέστερων διατάξεων για έναν κατηγορούμενο αποφαίνονται πως : «… Η γενική αρχή της εφαρμογής της επιεικέστερης διάταξης εφαρμόζεται μόνο αναφορικά με διατάξεις νόμων και όχι μεταξύ διάταξης νόμου και ευμενέστερης νομολογιακής αντιμετώπισης όταν υφίσταται κενό δικαίου».

https://www.in.gr/

ΛΙΛΙΑΝ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article emvoliasmos koronoios in 0610 2048x1406 1 | Lamianow.gr Κορονοϊός: Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού η τρίτη δόση
Next Article kinal.elections 1 1024x614 1 | Lamianow.gr Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Πού θα ψηφίσουν οι έξι υποψήφιοι
1 Σχόλιο
  • Ο/Η Πολίτης λέει:
    Δεκ 4, 2021 @ 13:47 στις 1:47 μμ - 4/12/2021

    Το λογικό…..αποφασίστηκε…..ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΙΣΟΒΙΑ ……ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ……ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΟΒΙΑ……ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΑΡΗ ΤΗ ΕΞΟΔΟ ΣΤΑ 80….ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ……ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ …..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ…..!!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
broken clouds
15° _ 13°
59%
3 km/h
Τρ
14 °C
Τε
10 °C
Πε
4 °C
Πα
10 °C
Σα
12 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

efimeridaki | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

“Το εφημεριδάκι” του 5ου Γυμνασίου Λαμίας

PHOTO NEA ARGYRIADIS 3 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟΨΕΙΣ

2026 απορίες / Του Αργύρη Αργυριάδη

DIMARXEIO | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Δήμος Λαμιέων: Προσωρινή διακοπή εξόφλησης οφειλών από Παρασκευή 2 έως Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης