Διευρύνονται τα όρια ηλικίας για διορισμό ή πρόσληψη τριτέκνων στο Δημόσιο

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Με νομοθετική ρύθμιση διευρύνονται τα όρια ηλικίας για τα μέλη τρίτεκνης οικογένειας για διορισμό ή πρόσληψη στο Δημόσιο – Τι ισχύει με τη νέα διάταξη

Στη διεύρυνση των ορίων ηλικίας των μελών τρίτεκνης οικογένειας για διορισμό και πρόσληψη στο Δημόσιο προχώρησε η κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αντιπροσωπεία της «Ομοσπονδίας Πολύτεκνων Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος» (ΟΠΟΤΤΕ).
-Advertisement-

Πλέον, με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το ΑΣΕΠ, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπονται τα νέα όρια ηλικίας. Ειδικότερα, τέκνα τρίτεκνης οικογένειας νοούνται ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης των λοιπών τέκνων, τα παιδιά τρίτεκνης οικογένειας που είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 25o έτος της ηλικίας τους, ή το 30ό έτος εφόσον είναι φοιτητές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. Τα παιδιά που έχουν οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω συνυπολογίζονται ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο ορισμός του μέλους τρίτεκνης οικογένειας αφορά στον διορισμό/πρόσληψη στη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του «νόμου Πεπονή» (2190/1994), ο οποίος προβλέπει ότι ποσοστό 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καλύπτονται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα τρίτεκνης οικογένειας.

Σήμερα, για την υπαγωγή των μελών τρίτεκνης οικογένειας σε αυτές τις προστατευτικές διατάξεις απαιτείται και τα τρία παιδιά μίας οικογένειας να είναι άγαμα και να είναι έως 23 ετών ή εφόσον είναι φοιτητές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους έως 25 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες -κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας- λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων που εγγράφονται σε προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, της συνακόλουθης αύξησης της διάρκειας φοίτησης στις τριτοβάθμιες σχολές, καθώς και του μακρού χρόνου που απαιτείται σήμερα για την εξεύρεση εργασίας.

πηγή protothema
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *