Ρεπορτάζ με τίτλο «Ευφορία στην Ακρόπολη» δημοσιεύεται στην εφημερίδα Die Welt.
Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα: «Το 2017 η ελληνική οικονομία σημείωσε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, και φέτος ίσως η ανάπτυξη αυτή συνεχιστεί. Ξαφνικά, ακόμη και το πρόβλημα του χρέους μοιάζει εφικτό να επιλυθεί. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν την Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία».
Όπως γράφει η Die Welt αισιοδοξία επικρατεί και στο χρηματιστήριο των Αθηνών, κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα είναι η ευρωπαϊκή έκπληξη της χρονιάς. Πάνω απ’ όλα όμως, επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη το πρόβλημα του χρέους. Όμως, ακόμη και γι’ αυτό ίσως υπάρξει λύση εντός του 2018.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει για φέτος ανάπτυξη της τάξης του 2,5%, το ΔΝΤ προβλέπει 2,6% και κάποιοι οικονομολόγοι ακόμη περισσότερο. Στο ελληνικό χρηματιστήριο οι δείκτες ανέβηκαν πέρυσι αισθητά περισσότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία, ο δείκτης σκαρφάλωσε κατά ένα τέταρτο πιο ψηλά, σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα του Dax- ο οποίος βέβαια είχε τα προηγούμενα χρόνια σαφώς σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα. […] Σε κάθε περίπτωση όμως, η πιθανότητα μιας βιώσιμης ανάπτυξης και μιας οικονομικής ανάκαμψης, που θα έχει αντίκρισμα και στους πολίτες, δεν ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια ποτέ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι τώρα.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.