«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνετε»: Οι 20άρηδες είναι έξαλλοι με μία συνήθεια των μεγαλύτερων στο τσατ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Στο σημερινό επεισόδιο των νιάτων που δεν καταλαβαίνουν συνήθειες των μεγαλύτερων, έχουν μία συνήθεια που έχουν boomers και (λιγότερo) millennials η οποία μπερδεύει τρομακτικά τη Gen Z. Αφορά τον τρόπο που τσατάρουν.

-Advertisement-

Παρότι, λοιπόν, το χάσμα γενεών είναι προφανώς ένα κοινωνικό κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε για να φτιάχνει πιο εύκολα ηλικιακές ταμπέλες, υπάρχουν και κάποιες φορές που πράγματι η μία γενιά δεν μπορεί να καταλάβει την άλλη. Στο θέμα μας τώρα…

Φαίνεται ότι η σημερινή Gen Z μοιάζει πολύ μπερδεμένη με αυτό που ονομάζεται “boom ellipses” ή επί το κατά το ήμισυ ελληνικότερον, «τα αποσιωπητικά των boomers». Πρόκειται για τα αποσιωπητικά εκείνα που βάζουν παντού οι boomers και μπερδεύουν τους νεότερους ότι κάτι παραπάνω θα πουν ή ότι κάτι υπονοούν. Γράφει κάποιος χρήστης στο Reddit:

«Μικρό παράδειγμα: Ο boomer γείτονας μου στέλνει ρωτώντας με ποιος είναι ο ταχυδρομικός μας κώδικας. Του απαντάω μέσα σε δευτερόλεπτα και εκείνος ανταπαντά “Thanks…”. Γιατί; Τι άλλο πρέπει να ειπωθεί ή να υπονοηθεί;. Γιατί όχι απλά “Thanks!” ή “Τhanks.” ή έστω “Thanks [με χαμογελαστή φατσούλα]”;».

- Advertisement -
-Advertisement-
=Advertisement=

Το πρόβλημα έρχεται από το γεγονός ότι για τις μεγαλύτερες γενιές τα αποσιωπητικά χρησιμοποιούνται περίπου σαν να ήταν τελεία. Για τις νεότερες γενιές όμως σημαίνει ότι κάτι υπονοούν ή είναι σαρκαστικά. Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, τα βλέπουν σαν passive-aggressive και στη χειρότερη ως πλήρως αγενή

Κάποιος άλλος χρήστης δίνει μία επίσης ενδιαφέρουσα θεωρία. «Στην εποχές του χειρογράφου, όταν είχαμε ανεπίσημο τρόπο γραφής (γράμματα, καρτ ποστάλ) τα αποσιωπητικά χρησιμοποιούνταν ως ένας τρόπος να κερδίσουν χώρο σε περίπτωση που ήθελαν να αλλάξουν θέμα στο γράμμα. Ίσως το ίδιο συμβαίνει και στον τρόπο που γράφουν ηλεκτρονικά».

Ο αρχικάς εξοργισμένος χρήστης δεν έμοιασε να πείθεται. Πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρον το πώς αλλάζει όχι μόνο η γλώσσα αλλά και τα σημεία στίξης από γενιά σε γενιά.

reader.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *