Πέντε ώρες μετά την έναρξη της περιπέτειας των 875 επιβατών του ferry boat «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ και η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η φωτιά στα γκαράζ ξέσπασε περίπου στις 23:30-24:00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης ενώ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά έπλεε ανοιχτά της Ύδρας. Παράλληλα με την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς εν πλω, το πλήρωμα του πλοίου έδωσε οδηγίες στους επιβάτες να προετοιμαστούν για πιθανή εκκένωση. Αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το πλοίο έστριψε με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.
Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά. Η αποβίβαση των επιβατών ξεκίνησε 40 λεπτά αργότερα, περίπου στις 04:40, με τη βοήθεια κλιμακοφόρων πυροσβεστικών οχημάτων και ανδρών της ΕΜΑΚ που οδηγούν τους επιβάτες εκτός του πλοίου από το πλαϊνό μέρος του «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Δείτε εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά:
Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τις πρώτες εικόνες από τον κατάπλου του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. Από τους καπνούς που φαίνονται προκύπτει ότι η φωτιά στα γκαράζ του πλίου έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά δεν έχει κατασβεστεί πλήρως.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.